Koop nu een extra lot!

Loterij voor goede doelen

Nederland kent een rijke geschiedenis. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog dagelijks veel kunstwerken en gebouwen overal in ons land te bewonderen. Het verhaal hierachter is van onschatbare waarde. Ook voor ons nageslacht. De BankGiro Loterij, de cultuurloterij voor goede doelen, vindt dit ook en steunt een groot aantal culturele organisaties die zich hiervoor inzetten.

Ongeveer 600.000 Nederlanders spelen met de BankGiro Loterij mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2013 62,5 miljoen euro bijdragen aan 70 topinstellingen die zich inzetten voor cultuur in Nederland. De helft van dat bedrag gaat naar organisaties zoals Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting DOEN, die op hun beurt podiumkunsten, beeldende kunst, festivals, cultuurprojecten en concerten ondersteunen. De andere helft gaat naar musea, molens en monumenten, zoals Rijksmuseum, Hermitage Amsterdam, Vereniging de Hollandsche Molen en het Fries Museum.

BankGiro Loterij

Meer weten over de BankGiro Loterij en de goede doelen loterijen? Wie zijn ze? Wat doen ze? Welke goede doelen steunen ze?

Over de BankGiro Loterij »

Werken bij ...

Werken bij de Goede Doelen Loterijen is nooit saai. Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste medewerkers.

Vacatures »

Ambassadeurs

De BankGiro Loterij steunt culturele organisaties. Onze ambassadeurs Harmen Siezen, Albert Verlinde en Henk van Os vertellen u meer.

Ambassadeurs »

Pers

Op deze pagina wordt informatie aangeboden voor de pers. met onder meer persberichten, foto's en contactgegevens.

Persinformatie »

Informatie

Lees alles over de gedrags- en reclamecode en onze beleidsplannen. Ook vindt u hier onze privacy en cookie policy.

Informatie »

Aanvragen

Hoe komt u als culturele organisatie in aanmerking voor een bijdrage? Hier vindt u alles over toewijzingscriteria en aanmeldprocedure.

Aanvragen »