Joods Historisch Museum

In het hart van de vroegere Amsterdamse jodenbuurt staat het Joods Historisch Museum. Vier gerestaureerde Hoogduitse synagogen uit de 17e en 18e eeuw verschaffen een zeer fraai en bijzonder onderdak aan het museum. De parel van dit complex is de Grote Synagoge, in 1671 gebouwd door stadsbouwmeester Elias Bouman en mede met steun van de BankGiro Loterij grondig opgeknapt en heringericht. 

De afgelopen jaren heeft het Joods Historisch Museum een permanent kindermuseum, een prentenkabinet en een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van Nederlandse joden in de twintigste eeuw gerealiseerd. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij.

Amy Winehouse: A Family Portrait

Inmiddels is het bijna 5 jaar geleden dat Amy Winehouse op 27-jarige leeftijd overleed aan waar zij bekend om stond: overmatig gebruik van alcohol en drugs. Dit eenzijdige beeld van Amy, dat van de getroebleerde artieste, doet geen recht aan haar leven, waarin muziek de rode draad was.

Het Joods Historisch Museum wil dit beeld bijstellen met de tentoonstelling Amy Winehouse: A Family Portrait die het Jewish Museum in Londen samenstelde met hulp van Amy’s broer Alex Winehouse. De tentoonstelling laat het dagelijks leven van Amy zien en toont daarbij ook wat haar Joodse afkomst betekende voor de zangeres.

De tentoonstelling is nog tot en met 4 september 2016 te bezoeken.

Nieuws over onze partners

 • Bijzondere avond in het Rijksmuseum

  Terugblik op de avondopenstelling van het Rijksmuseum met Marten & Oopjen.

  Lees meer
 • Musea favoriet bij mannen, musicals bij vrouwen

  Hoe waarderen Nederlanders cultuur?

  Lees meer
 • Uitgelicht: 3 bijzondere belevenissen

  Een greep uit het mooie aanbod.

  Lees meer

Tel
020 - 531 03 40
Web
www.jhm.nl
Adres
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Twitter @jckamsterdam

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2015
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2015
€ 23.838,-