Het Mauritshuis in Den Haag

Mauritshuis

In hartje Den Haag bevindt zich het Mauritshuis. Het Mauritshuis huisvest sinds 1822 een wereldberoemde verzameling schilderijen uit de Gouden Eeuw, waaronder topstukken van Vermeer, Jan Steen, Frans Hals en Rembrandt. Dit intieme, zeventiende-eeuws stadspaleis werd ontworpen en gebouwd door Jacob van Campen en Pieter Post, de twee belangrijkste Hollandse architecten van hun tijd. De publiekslievelingen van het Mauritshuis zijn Vermeers Meisje met de Parel en Het puttertje van Fabritius.

Naast de topstukken uit de Gouden Eeuw, is er in het Mauritshuis veel meer te zien. De permanente presentatie geeft een schitterend overzicht van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst van de vijftiende- tot de achttiende eeuw; van Vlaamse primitieven tot zonovergoten landschappen, en gedetailleerde stillevens. De bijdrage van de BankGiro Loterij wordt uitsluitend besteed aan het doen van kunstaankopen.

Pronkstukken Mauritshuis

Het Mauritshuis heeft een grote renovatie ondergaan en het museum is bovendien uitgebreid met een ondergrondse foyer die het 17e-eeuwse stadspaleis verbindt met het nabijgelegen gebouw Plein 26. In juni 2014 is het museum op grootse wijze heropend en weer toegankelijk voor het publiek. Alle pronkstukken zijn weer te bewonderen en de gedecoreerde zalen tonen de oude meesters in volle glorie. De BankGiro Loterij nodigde 50 winnaars uit om bij deze speciale opening aanwezig te zijn.

Het vernieuwde Mauritshuis beschikt over aparte tentoonstellingsruimte, dit is voor het eerst in zijn geschiedenis. In de Royal Dutch Shell Vleugel bevindt zich de expositiezaal. Hier wordt een gevarieerd tentoonstellingsprogramma gepresenteerd.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Nieuws over onze partners

  • Koninklijke high tea in Paleis Het Loo

    En een bezoek aan de tentoonstelling 'Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix'.

    Lees meer

Tel
070 - 302 34 56
Web
www.mauritshuis.nl
Adres
Korte Vijverberg 8
2513 AB Den Haag

Steun + speel mee

Speel mee

Twitter @mauritshuis

Gesteund sinds 1998

onderdeel 4 Rijksmusea
Door deelnemers gekozen bijdrage 2016
€ 137.952,-