Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo.

Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld. Het gehele jaar door organiseert het museum bovendien spectaculaire tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Het museum toont hoe gebruiksvoorwerpen zich gedurende acht eeuwen hebben ontwikkeld. Van middeleeuwse kannen en glas uit de Gouden Eeuw tot de meubels van Rietveld en hedendaags Dutch Design.

Sta stil bij de prachtige werken van Bruegel de Oude en Rembrandt. Volg het ontstaan van het impressionisme en modernisme met schilderijen van Monet, Van Gogh en Mondriaan. Droom mee met de surrealisten Dalí en Magritte.

Nieuws over onze partners

 • Een goed begin is het halve werk

  Met in februari en maart aansprekende evenementen bij o.a. het Rijksmuseum en Noordbrabants Museum.

  Lees meer
 • Overnachten in Museum Boijmans Van Beuningen

  Een onvergetelijke ervaring. Zo noemde Wendy uit 's-Gravenhage haar avontuur in Museum Boijmans Van Beuningen op zaterdag 19 december.

  Lees meer
 • Twee culturele uittips voor het nieuwe jaar

  Ook dit jaar staan de deuren van onze culturele partners weer wagenwijd voor u open, en kunt u genieten van een rijk aanbod aan bijzondere exposities.

  Lees meer

Tel
010 441 94 00
Web
www.boijmans.nl
Adres
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam

Twitter @boijmans

Gesteund sinds 2006

Algemene bijdrage 2015
€ 500.000,-