Museum de Fundatie

Museum de Fundatie heeft twee vestigingen: het kasteel Nijenhuis in Heino en het Paleis aan de Blijmarkt in Zwolle. Er worden aansprekende tentoonstellingen georganiseerd die een groot en breed publiek naar het museum trekken, van Jeroen Krabbé, Paul Citroen tot Pieter Henket.

De veelzijdige, internationale collectie van Museum de Fundatie omvat oude kunst, moderne en hedendaagse kunst, kunstnijverheid en niet-westerse kunst. Het museum is recent verbouwd en op het dag staat nu ‘Het OOG’, een ellipsvormige opbouw dat het museum vele meters extra tentoonstellingsruimte biedt. Aan de buitenkant is de opbouw bekleed met 55.000 wit-blauwe tegels.

Kasteel het Nijenhuis is een van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De grondlegger van Museum de Fundatie bewoonde het Nijenhuis van 1958 tot aan zijn dood in 1984. Het huis is nu volledig toegankelijk voor het publiek In het kasteel en de beeldentuin vinden met regelmaat wisselende tentoonstellingen plaats.

Nieuws over onze partners

 • Bijzondere avond in het Rijksmuseum

  Terugblik op de avondopenstelling van het Rijksmuseum met Marten & Oopjen.

  Lees meer
 • Musea favoriet bij mannen, musicals bij vrouwen

  Hoe waarderen Nederlanders cultuur?

  Lees meer
 • Uitgelicht: 3 bijzondere belevenissen

  Een greep uit het mooie aanbod.

  Lees meer

Tel
0572 - 38 81 88
Web
www.museumdefundatie.nl
Adres
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle

Steun + speel mee

Speel mee

Twitter @MuseumFundatie

Gesteund sinds 2008

Algemene bijdrage 2015
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2015
€ 134.600,-