Museum Het Valkhof

Het moderne museumgebouw van Museum Het Valkhof staat op een historische plek bij het Valkhofpark in Nijmegen. Op deze plek lag ooit een Romeins legerkamp en keizer Karel de Grote liet er zijn burcht bouwen.

De collectie is groot en omvangrijk en bestaat onder andere uit een belangrijke verzameling Romeinse archeologie en een bijzondere collectie Pop Art, de uitgesproken figuratieve kunstvorm uit de jaren 60.

Museum Het Valkhof zit middenin een herinrichting van de vaste presentatie onder het motto ‘van voorwerpen- naar verhalenmuseum’. Een omslag die nodig is om het moderne publiek blijvend te verleiden tot een bezoek. Het museum wil jong en oud gastvrij onthalen en inspireren met bijzondere verhalen. Een plek waar altijd iets te beleven is.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Nieuws over onze partners

  • Armin van Buuren in het Van Gogh Museum

    De wereldberoemde DJ gaf een eenmalig optreden op deze unieke locatie.

    Lees meer

Tel
024 - 360 88 05
Web
www.museumhetvalkhof.nl
Adres
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen

Steun + speel mee

Speel mee

Twitter @ValkhofMuseum

Gesteund sinds 2008

Algemene bijdrage 2015
€ 200.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2015
€ 2.156,-