Stichting Museumkaart

Museumkaart

De Museumkaart bestaat sinds 1981 en is in het leven geroepen om het museumbezoek te bevorderen. Stichting Museumkaart wil mensen die af en toe naar een museum gaan, stimuleren om vaker te gaan. Daarom geeft zij de Museumkaart uit, het passe-partout dat gratis toegang geeft tot meer dan 400 Nederlandse musea. 

Inmiddels zijn er één miljoen Museumkaarthouders welke in 2013 maar liefst 6,4 miljoen keer werd gebruikt. Een record. Naast de gratis toegang tot de musea kunnen museumkaarthouders ook gebruik maken van speciale acties of voordeel acties die alleen aan museumkaarthouders worden aangeboden.

Idee achter de Museumkaart

Het idee achter de Museumkaart is heel simpel. Het bedrag dat alle kaarthouders voor de Museumkaart betalen gaat in een grote geldpot. Het bedrag uit de geldpot wordt elk jaar verdeeld onder de deelnemende musea. Dit gaat op basis van de toegangsprijs en het aantal kaartbezoeken dat zij krijgen. De Museumkaart was een idee van de musea zelf.

Museum.nl

De stichting wil ook een bredere doelgroep aanspreken. Dit doen zij onder andere met www.museum.nl; een website met een compleet en actueel museumoverzicht, laatste tentoonstellingen, actueel nieuws en handige zoekmogelijkheden en met de jaarlijkse Museumweek.

Bijdrage BankGiro Loterij

Stichting Museumkaart wordt sinds 2012 gesteund door de BankGiro Loterij.

Nieuws over onze partners

 • Als VIP naar Pinkpop of slapen in een molen?

  Houdt u uw DeelnemersVoordeel goed in de gaten? De komende weken vindt u daar weer een aantal zeer bijzondere arrangementen.

  Lees meer
 • DeelnemersVoordeel: vol exclusieve uitstapjes

  U vindt er momenteel tal van bijzondere arrangementen en avondjes uit.

  Lees meer
 • Maart: een heerlijk culturele maand

  Maart belooft in veel opzichten een heerlijke maand te worden. Ook op cultureel gebied kunt u weer volop genieten.

  Lees meer

Tel
020 - 551 29 00
Web
www.museumkaart.nl
Adres
Rapenburgerstraat 123
1011 VL Amsterdam

Steun + speel mee

Speel mee

Twitter @museumkaart

Gesteund sinds 2012

Algemene bijdrage 2015
€ 500.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2015
€ 775.893,-