Noordbrabants Museum / Bosch 500

Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is gevestigd in een statig oud gouvernementsgebouw met een zeer rijke geschiedenis in hartje ’s-Hertogenbosch. De collectie beslaat de prehistorie tot vandaag. Schilderijen, interieurs, aardewerk en servies, beeldende kunst en een historische maquette van de stad; het is er allemaal te vinden.

Kenmerkend voor het museum is het verhaal dat verteld wordt van de Zuidelijke Nederlanden. Daarnaast is het museum bedreven in het programmeren van zeer toegankelijke tentoonstellingen. Zo was er een overzicht van het werk van Marjolein Bastin te zien en trok het museum veel bezoekers met een presentatie over de kruidenierswinkels van De Gruijter.

Het museum is ook een belangrijke partner in een project dat zowel nationaal als internationaal zijn weerga niet kent: Bosch 500. De 500ste sterfdag van de van oorsprong Bossche kunstenaar Hiëronymus Bosch krijgt in 2016 gestalte met een tentoonstelling waarbij de werken van de Middeleeuwse schilder vanuit de hele wereld naar Den Bosch zullen komen. De BankGiro Loterij is founding partner van dit evenement.

Een gedeelte van de bijdrage is bestemd voor de aankoop, behoud en presentatie van de vaste collectie.

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie

In 2016 was het precies 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch in ’s-Hertogenbosch overleed. Het Noordbrabants Museum stond hier uitgebreid bij stil met de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’: een eerbetoon aan de belangrijkste kunstenaar in Nederland van die tijd.

VIP-KAART

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren: op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-KAART? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

U ontvangt de VIP-KAART automatisch als u deelnemer wordt in de BankGiro Loterij. De kaart is geldig zolang u meespeelt.

Nieuws over onze partners

  • Koninklijke high tea in Paleis Het Loo

    En een bezoek aan de tentoonstelling 'Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix'.

    Lees meer

Tel
073 - 687 78 77
Web
www.noordbrabantsmuseum.nl
Adres
Verwersstraat 41
5211HT ’s-Hertogenbosch

Steun + speel mee

Speel mee

Twitter @NoordbrabantsM

Gesteund sinds 2010

Algemene bijdrage 2016
€ 300.000,-
Door deelnemers gekozen bijdrage 2016
€ 172.435,-