is dit een alttag

De Nieuwe Kerk

Rijksmonument, locatie voor Koninklijke gebeurtenissen, gezicht van de stad Amsterdam en de plek waar toptentoonstellingen plaatsvinden: dat is De Nieuwe Kerk.

In de afgelopen jaren was de kerk het toneel van het huwelijk van toenmalig Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima en de troonsbestijging. Het historische karakter van de kerk is bijzonder, zo bevindt zich ook het graf van Michiel de Ruyter in het gebouw.

Daarnaast blinkt de kerk uit in het organiseren van exposities waarmee veel en bijzondere groepen mensen worden bereikt. In dit monument op de Dam komen per tentoonstelling meer dan 100.000 bezoekers. Grote successen waren bijvoorbeeld de tentoonstellingen ‘Indianen’ en ‘Ming’.

De Nieuwe Kerk anticipeert op ontwikkelingen in de sector en toont cultureel ondernemerschap. De BankGiro Loterij ondersteunt de museale ambities van De Nieuwe Kerk.


Extra Project

 • De Nieuwe Kerk: Tijdmachine in de kerk

  De BankGiro Loterij steunt de Nieuwe Kerk Amsterdam, met een Extra projectbijdrage kan de kerk nog aantrekkelijker worden gemaakt voor publiek. Lees verder

  Bekijk project

Goede doelen nieuws

 • Gipsotheek aan Zee open voor het publiek!

  Op 14 november werd met grote belangstelling van het publiek de Gipsotheek aan Zee, een nieuwe tentoonstellingsruimte in museum Beelden aan Zee geopend.

  Lees meer
 • Bekijk het goud van de Koningssloep

  Lees meer
 • Nederlanders leggen voor museumbezoek meeste kilometers af

  De BankGiro Loterij heeft een onderzoek opgezet om de houding en het gedrag van de Nederlander ten aanzien van cultuur in kaart te brengen. Lees verder

  Lees meer

Tel
020 - 638 69 09
Web
www.nieuwekerk.nl
Adres
Dam 12
1012 NP Amsterdam

Speel voor dit doel

Speel mee

Gesteund Sinds 2010

Algemene bijdrage 2013
€ 500.000,-
Zelfgekozen bijdrage 2013
€ 8.968,-