Nieuws

 • 15-05-2017

  Nieuw op TV: Verzamelkoorts! en Kunstraadsels

  Vanaf eind mei te zien op televisie: Verzamelkoorts! op SBS6, over Nederlandse verzameldrift, en de zesdelige serie Kunstraadsels op NPO 2. Beide programma's worden mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en hebben een gemeenschappelijk doel: laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

  Lees meer
 • 11-05-2017

  TextielMuseum Tilburg is 'Museum van het Jaar 2017'

  Na een bloedstollende stemperiode is het TextielMuseum Tilburg als winnaar uit de bus gekomen van de BankGiro Loterij Museumprijs 2017. Het museum werd donderdag 11 mei verrast met de prijs. In deze tiende editie van de BankGiro Loterij Museumprijs is er 80.930 keer gestemd op de drie musea, een recordaantal!

  Lees meer
 • 24-04-2017

  "Ik heb er buikpijn van"

  Begin april werd de 51-jarige Sasha, samen met echtgenoot Arjan, naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden gelokt. Daar kreeg zij de verrassing van haar leven: een cheque van € 100.000,-.

  Lees meer
 • 24-04-2017

  "Nu kan ik mijn zieke moeder helpen"

  Een grote verrassing voor Nana uit Den Helder. Eerder deze maand trok zij, in het bijzijn van haar dochter, een cheque van maar liefst € 1 miljoen uit de BankGiro Loterij envelop. Ambassadeur Leontine Borsato had deze even daarvoor overhandigd aan de grote winnares van de maarttrekking.

  Lees meer
 • 21-04-2017

  Nek-aan-nekrace tussen genomineerden BankGiro Loterij Museumprijs

  De stemperiode voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2017 is in volle gang. Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en het TextielMuseum in Tilburg strijden sinds 27 maart om de titel ‘Museum van het Jaar 2017’. Met nog ruim een week op de teller blijkt het een ware nek-aan-nekrace te zijn tussen twee musea.

  Lees meer
 • 18-04-2017

  Exclusieve rondleiding voor deelnemers in Zuiderzeemuseum

  Een aantal gelukkige VIP-KAARThouders beleefde begin april een bijzondere dag in het Zuiderzeemuseum. In maart hadden zij meegedaan aan een actie op de VIP-KAART website, waar 20 tweepersoons VIP-arrangementen werden verloot voor het openluchtmuseum in Enkhuizen.

  Lees meer

Ga naar het nieuwsarchief