Nieuws

 • 27-02-2017

  "Leuke uitjes met mijn moeder maken"

  "Wat geweldig zeg!" Martin, oud-inwoner van Callantsoog, beleefde onlangs een ongewone werkdag in de haven van Rotterdam. De winnaar werd daar door de BankGiro Loterij verrast met een cheque van € 10.000,-.

  Lees meer
 • 16-02-2017

  Dankzij u een recordbedrag voor cultuur in Nederland

  Deelnemers van de BankGiro Loterij, bedankt! Dankzij uw deelname kan de BankGiro Loterij dit jaar maar liefst € 66,9 miljoen verdelen onder 66 organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland. De helft van ieder lot waar u mee meespeelt, gaat naar musea en andere culturele instellingen. Daarmee steunt u bijzondere projecten waardoor cultuur behouden blijft en toegankelijk wordt.

  Lees meer
 • 16-02-2017

  Goede Doelen Loterijen als Nederlandse traditie op lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed

  De Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland is uitgebreid met de traditie van goededoelenloterijen. De grootste zijn de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de VriendenLoterij.

  Lees meer
 • 14-02-2017

  Museum Helmond opent de zolder van kasteel

  Directeur van Museum Helmond, Marianne Splint, werd gisteren compleet verrast door Ilse DeLange. Als ambassadeur van de BankGiro Loterij stond zij met een cheque van € 340.000,- op de stoep van het kasteel.

  Lees meer
 • 10-02-2017

  Rijksmuseum van Oudheden verrast met cheque van € 522.000,-

  Gisteren bracht Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66, een werkbezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden. Tijdens dit bezoek werd museumdirecteur Wim Weijland, compleet verrast door Albert Verlinde. Als ambassadeur van de BankGiro Loterij stond hij met een cheque van 522.000 euro op de stoep van het museum in Leiden.

  Lees meer
 • 08-02-2017

  Kerkruimtes Oude Kerk in Amsterdam gaan open voor publiek

  Directeur van de Oude Kerk in Amsterdam, Jacqueline Grandjean, werd gisteren compleet verrast door Robert ten Brink. Als ambassadeur van de BankGiro Loterij stond hij met een cheque van € 200.000,- op de stoep van de kerk.

  Lees meer

Ga naar het nieuwsarchief