Nieuwe bezoekersentree voor Huygensmuseum Hocfwijck

Nieuwe bezoekersentree voor Huygens' Hofwijck

De metamorfose van de beroemde buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens is compleet, mede door een financiële bijdrage van de BankGiro Loterij. Met de realisatie van de bezoekersentree, met een paviljoenaanbouw in glas en staal, is het project Het Nieuwe Hofwijck gereed. De beroemde zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens heeft in een paar jaar tijd een complete metamorfose ondergaan.

Vernieuwing Huygens’ Hofwijck

Het museum werd van binnen en buiten gerestaureerd en kreeg twee nieuwe museale verdiepingen: De Gouden Eeuw van Constantijn en Christiaan onder de Sterren. Ook de ijskelder met unieke ligging werd teruggebracht. En nu is er een uitnodigende entree met daarin een winkel, een aantrekkelijke tearoom en op de eerste verdieping een lichte vergaderlocatie.

Maar de buitenplaats werd niet alleen aan de buitenkant vernieuwd. Het museum kreeg ook een andere positionering als hét museum van de Gouden Eeuw in een notendop. De naamsverandering van Huygensmuseum Hofwijck naar Huygens’ Hofwijck sluit daarbij aan. Huygens’ Hofwijck is naast een museum vooral ook een buitenplaats, onlosmakelijk verbonden aan de familie Huygens.

Op het monumentale Hofwijck beleven bezoekers de Gouden Eeuw door de ogen van twee belangrijke spilfiguren uit die tijd. Met Constantijn en Christiaan Huygens is er aandacht voor literatuur, wetenschap, geschiedenis, muziek, architectuur en de levenslange band met de Oranje’s. Huygens’ Hofwijck krijgt hiermee een duidelijke plek in het museale landschap.

Bezoekersentree met vergaderlocatie, winkel en tearoom

De nieuwe bezoekersentree met daarin de winkel, de tearoom en een bijzondere vergaderlocatie zorgt ervoor dat Huygens’ Hofwijck bezoekers en gasten vanaf nu meer te bieden heeft. De buitenplaats hoopt met de vergaderlocatie extra inkomsten te genereren. Huur van de vergaderlocatie die plaats biedt aan zestien gasten, kan natuurlijk worden gecombineerd met een rondleiding, een lunch, een borrel of diner in het museum. En niet onbelangrijk, door de nieuwe entree ontvangt Hofwijck haar bezoekers nu weer op precies dezelfde plek als waar Constantijn Huygens dat eeuwen geleden al deed.

De vernieuwing van Hofwijck is mogelijk gemaakt door de financiële steun van verschillende fondsen, waaronder een bijdrage van de BankGiro Loterij. Zie voor meer informatie www.hofwijck.nl.

Laatste nieuws

  • "Laat de kinderen maar genieten"

    Jan Pieter en zijn vrouw Gerrie werden verrast met een cheque van € 100.000,-.

    Lees meer
  • "Ik zal in ieder geval wat aan mijn zoons geven"

    Eén van de gelukkigen uit de augustus-trekking: Jan uit Breda

    Lees meer