Jaarverslag BankGiroLoterij

Jaarverslagen

Jaarverslag 2015 van de BankGiro Loterij

Cultuur is een feest voor alle Nederlanders. In 2015 is een ‘nieuwe’ BankGiro Loterij van start gegaan, waarbij cultuur én het beleven van cultuur centraal staat. Dankzij onze deelnemers bedraagt in 2015 de inleg van de BankGiro Loterij 125,7 miljoen euro. Daarmee is voor onze partners, de culturele partners die wij steunen, ruim 62,8 miljoen euro beschikbaar. We hebben afgelopen jaar ook in totaal bijna 2,3 miljoen prijzen uitgereikt.

Bekijk en lees meer over onze partners, prijzen en nieuwe ontwikkelingen.

 

Het jaar 2015 in het kort

Wat is er bereikt?

Dankzij haar deelnemers steunde de BankGiro Loterij in 2015 69 instellingen die actief zijn op het terrein van cultuur en behoud van cultureel erfgoed.

Hier stellen we deze culturele instellingen aan u voor

Download het factsheet

Cultuur willen we vieren

In 2015 gaan we van start met een ‘nieuwe’ BankGiro Loterij, waarbij cultuur én het beleven van cultuur centraal staat voor onze deelnemers en winnaars.

Lees hier meer

‘Win meer, beleef meer’

Met onvergetelijke gebeurtenissen als exclusieve (avond)openstellingen van musea en bijzondere evenementen met onze ambassadeurs, maken we er graag een waar cultuurfeest van. We zijn op zoek gegaan naar prijzen waarbij winnaars een unieke ervaring hebben en een band voelen met de culturele partner.

We komen aardig op stoom: lees hier de voorbeelden

Verdeling van de gelden

Elk jaar organiseert de BankGiro Loterij het Goed Geld Gala, een gelegenheid waarop we bekend maken hoeveel de deelnemers het afgelopen jaar bijeen hebben gebracht voor culturele instellingen. Van de totale inleg gaat 50 procent naar de culturele organisaties, de andere helft is bestemd voor de prijzenpot en het organiseren van de loterij.

Hoe het geld in 2015 is verdeeld, leest u hier

VIP-KAART

Aan het eind van het jaar introduceerden we de BankGiro Loterij VIP-KAART. Een eerste proef ging naar een selectie deelnemers. Zij hebben op vertoon van de VIP-KAART inmiddels gratis toegang tot vijftig topmusea. Daarbovenop krijgen ze korting op culturele avondjes uit of dagjes weg. En ze maken kans op toegangskaarten voor exclusieve en unieke evenementen. In 2016 verwachten we al onze deelnemers de VIP-KAART toe te sturen, waarmee ze nog meer voorrechten, voordelen en andere privileges krijgen.

Lees hier meer

Cijfers van de BankGiro Loterij over 2015

Over de opbrengst van de BankGiro Loterij, de afdracht aan culturele organisaties, prijzen en kosten leest u hier meer.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Met onze loterij werven wij fondsen voor het creëren van een betere wereld. Dat doen we niet alleen met onze bijdragen aan culturele organisaties, maar passen het ook toe in onze bedrijfsvoering.

Lees hier meer

Bekijk het volledige jaarverslag van de BankGiro Loterij van 2015

Bekijk het internationale jaarverslag van de loterijen van 2015

Archief Jaarverslagen


De BankGiro Loterij, Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen NV. Lees ook de jaarverslagen van de VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij.

Aanvragen Jaarverslag

Wilt u een exemplaar ontvangen van ons jaarverslag van 2014, 2013 of 2012?

Stuur dan een e-mail met uw naam en uw adresgegevens naar communicatie@bankgiroloterij.nl.

Contact

BankGiro Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK 
Amsterdam
Tel: 0900 - 300 1600 (€ 0,50 per gesprek)