€ 2,50 Korting

Theater Theater aan het Spui Den Haag 3 okt
Sluit venster x

Reserveer online via www.theateraanhetspui.nl

1600 Slag bij Nieuwpoort

1600 Slag bij Nieuwpoort is een theatervoorstelling die de geschiedenis tot leven brengt. Schrijver Erik Snel belicht die ene gebeurtenis waarvan we het jaartal allemaal kennen: De Slag bij Nieuwpoort. Vijf jonge acteurs ontdekken de Nederlandse geschiedenis als een stripverhaal. Dynamisch, komisch meeslepend, glashelder en historisch juist voor meer dan 85%.

1600 Slag bij Nieuwpoort is het eerste deel van de trilogie De Vaderlandse oorlog, over opkomst en ondergang van het wonderduo Maurits van Nassau en Johan van Oldenbarnevelt, tegen het decor van de Tachtigjarige Oorlog met Spanje. Een historische kroniek vol avontuur, godsdienststrijd, intriges, vaderlandsliefde, eerzucht en vuile handen.

Annette Embrechts in De Volkskrant:
****Een frisse reconstructie van de aanloop tot en met de veldslag zelf op die beruchte tweede juli in 1600. Vijf jonge acteurs trekken het verhaal tevoorschijn uit een bergje kostuums. Ze pompen energie in die typisch luchtige, levendige vertelvorm, waarin Aluin zich heeft gespecialiseerd.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u € 2,50 korting op kaarten vanaf € 17,50. Selecteer in het bestelproces de 'BGL VIP-KAART'. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen naar de voorstelling.

Praktische informatie

Locatie: Theater aan het Spui
Adres: Spui 187, Den Haag
Wanneer: 3 oktober 2016
Telefoonnummer: 070 346 52 72
Website: www.theateraanhetspui.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

Het moet wel leuk blijven
Theater, Den Haag

Humoristische kijk op het menselijk gedrag. In Den Haag.

Lees meer »
Popje, hou je muil
Theater, Den Haag

Muzikale komedie vol absurde en herkenbare scènes in Theater aan het Spui.

Lees meer »
Happiness
Theater, Den Haag

Een absurde en bitterzoete komedie over het vinden van geluk, met explosieve dans en muziek.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust