Gratis

Museum Amsterdam Museum Amsterdam

Amsterdam Museum

In het Amsterdam Museum maakt u kennis met vijf eeuwen aan Amsterdamse geschiedenis. De hoofdstad is al duizend jaar oud en een waterrijke handelsstad. Een veelzijdige stad waar creativiteit, ondernemerschap, burgerschap en vrij denken centraal staan.

Van Johan Cruijff tot Rembrandt en De Wallen tot de coffeeshops. Het is de stad in een notendop. In dit museum vindt u schilderijen van Bol en Ruysdael, maar ook talloze gebruiksvoorwerpen uit het alledaagse leven.

De twintigste eeuw heeft ook een plek gekregen en toont onder meer de interactieve Witkar, de Ajaxtribune en een Jordaancafé. Het museum, sinds 1975 aan de Kalverstraat gevestigd, organiseert ook tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen en evenementen.

100 jaar Schiphol
T/m 7 mei 2017 ziet u de tentoonstelling '100 jaar Schiphol: klaar voor vertrek'. Deze tentoonstelling gaat over honderd jaar Schiphol: van modderig weiland tot hightech luchthaven. Er zijn allerlei bijzondere dingen te zien, zoals een vliegtuigmotor uit 1920, een echte bom uit de Tweede Wereldoorlog, spannende smokkelwaar, historische stewardessenkostuums en designmeubels van Schiphol uit de jaren zestig. De tentoonstelling richt zich ook op de toekomst. Waar gaat Schiphol naartoe? Zijn er grenzen aan de groei? Hoe zie u het voor zich?

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Amsterdam Museum
Adres: Kalverstraat 92, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 523 18 22
Website: www.amsterdammuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust