Gratis

Museum Anne Frank Huis Amsterdam

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis, aan de Amsterdamse Prinsengracht 263-267, is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank en haar familie. In 1940 verhuisde Otto Frank zijn bedrijven naar Prinsengracht 263, waarna tijdens de oorlog in 1942 een schuilplaats werd ingericht op de eerste en tweede verdieping van het achterhuis. Op 2 juli dat jaar dook het gezin Frank onder.

Op 4 augustus 1944 viel Oberscharführer Karl Silberbauer met vier Nederlandse helpers het pand binnen, nadat zij getipt waren. Alle onderduikers werden gearresteerd.

Het dagboek van Anne werd gered door Bep Voskuijl en Miep Gies, die voor Otto Frank werkten. Alleen vader Otto keerde na de oorlog terug en zette het bedrijf tot 1953 voort. Het dagboek en het verhaal van Anne is over de hele wereld bekend.

De Anne Frank Stichting werd in 1957 opgericht met als doel om het pand te herstellen. Na een inzamelingsactie konden ook de buurpanden gekocht worden, waarna ook het Anne Frank Museum ontstond. Jaarlijks komen 1,2 miljoen bezoekers naar de plek waar de familie Frank ondergedoken zat. Er zijn foto’s en voorwerpen te bekijken en het verhaal van Anne Frank wordt op bijzondere wijze verteld.

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u voor één persoon gratis toegang tot dit museum. Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag
u gratis naar binnen. Via www.annefrank.org kunt u vooraf een online ticket met tijdslot boeken (0,50 administratiekosten). Kies in de boeking voor de optie 'BankGiro Loterij kaart'. Zonder online ticket kunt u dagelijks vanaf 15:30 uur gratis het Anne Frank Huis bezoeken, houd rekening met een (eventuele) wachtrij.

Beeld: Cris Toala Olivares

Praktische informatie

Locatie: Anne Frank Huis
Adres: Prinsengracht 267, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 556 71 00
Website: www.annefrank.org

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust