Gratis

Museum Bonnefantenmuseum Maastricht

Bonnefantenmuseum

Gilbert de Bontridder
Van 21 april t/m 24 september 2017 presenteert het Bonnefantenmuseum de tentoonstelling 'Look at me and see what I could not (yet) see' met werk van de Belgische schilder Gilbert De Bontridder (1944 - 1996) en laureaten van de Gilbert De Bontridder Prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Maastricht Academy of Fine Arts and Design (MAFAD) en Stichting Art Promotion Limburg. Ter ere van de twintigste editie van de prijs laat het museum het publiek kennismaken met schilderkunstige ontwikkelingen in het oeuvre van Gilbert De Bontridder. Ook vroeg het een achttal laureaten, die bij voorkeur als collectief opereren, als het ware met terugwerkende kracht een samenwerking aan te gaan met de overleden kunstenaar. Het werk van Gilbert De Bontridder en de laureaten gaan in deze tentoonstelling een dialoog aan. 

Over het Bonnefantenmuseum
Middenin de skyline van Maastricht staat het opvallende E-vormige Bonnefantenmuseum met zijn bijzondere toren van zink. Een ontwerp van de Italiaanse architect Aldo Rossi. Dit is de plek waar hedendaagse en oude kunst elkaar vinden, van middeleeuwse sculpturen en Italiaanse schilderkunst uit de 16e eeuw tot hedendaagse Minimal Art en Arte Povera.

Het Bonnefantenmuseum focust zich daarnaast op jonge opkomende kunstenaars uit de Euregio, en samenwerkingsverband tussen 130 Nederlandse en Duitse steden. Naast de vaste collectie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen over bepaalde perioden. Het museum richt zich op bezoekers van alle leeftijden en noemt educatie en participatie belangrijke pijlers.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Kim Zwarts

Praktische informatie

Locatie: Bonnefantenmuseum
Adres: Avenue Ceramique 250, Maastricht
Telefoonnummer: 043 329 01 90
Website: www.bonnefanten.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust