€ 2,50 Korting

Theater Zaantheater Zaandam 8 nov
Sluit venster x

Reserveer online via www.zaantheater.nl

Braamtheater - Jaloezie & Afgunst

Zin in toneel, maar dan anders dan anders? Het Braamtheater speelt drie korte tijdloze pareltjes over jaloezie en afgunst. Eenakters die zelden gespeeld worden, op plekken in het Zaantheater waar u normaal nooit komt.

De Meid van Herman Heijermans is een kort en buitengewoon grappig toneelstuk over een meid die haar mevrouw chanteert. Mevrouw is met haar pianoleraar de koffer ingedoken en de meid gebruikt wat ze weet om de rollen eens flink om te draaien. De Meid is niet avondvullend en wordt daarom maar zelden opgevoerd. Er zijn meer van dit soort voorbeelden: allemaal tijdloze eenakters en allemaal zelden te zien.

Het Braamtheater wil hier verandering in brengen en presenteert daarom drie korte, klassieke stukken van bekende toneelschrijvers: naast De Meid (1905) wordt ook De Beer (1888) van Anton Tsjechov en De Sterkste (1889) van August Strindberg opgevoerd. Bij alle drie staan jaloezie en afgunst centraal en wordt aangetoond hoe tijdloos het gevoelsleven van de mens is.

Daarnaast wil het Braamtheater laten zien dat de kracht van theater niet per definitie gebonden is aan een podium en een groots decor: de scènes worden met minimale middelen gespeeld op unieke locaties in het Zaantheater, zoals bijvoorbeeld de orkestbak, de artiestenfoyer of het zijtoneel. Zoals u zult begrijpen is het aantal plaatsen deze avond beperkt!

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u € 2,50 korting op 1e en 2e-rangskaarten vanaf € 21,-. Selecteer in het bestelproces de kaartsoort VIP. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen naar de voorstelling.

Praktische informatie

Locatie: Zaantheater
Adres: Nicolaasstraat 3, Zaandam
Wanneer: 8 november 2016
Telefoonnummer: 09003344553
Website: www.zaantheater.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

A Chorus Line
Musical, Zaandam

Volg de 17 ambitieuze dansers van deze Broadwayhit in het Zaantheater.

Lees meer »
Wilfried de Jong & BRUUT
Theater, Zaandam

Intrigerende verhalen van Wilfried de Jong met opzwepende jazzmuziek.

Lees meer »
Veteranen
Theater, Zaandam

Spitse en ontroerende dialogen van oorlogsveteranen in het Zaantheater.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust