Gratis

Museum Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum

In het Centraal Museum in Utrecht ziet u t/m 5 februari de tentoonstelling 'How the World Occurs' van Craigie Horsfield. De tentoonstelling toont fotografische kunstwerken in diverse technieken, zoals wandtapijt en fresco. Centraal thema is 'relaties', zoals de relatie tussen u en de wereld. 


Horsfield is medeverantwoordelijk voor de herpositionering van de fotografie als hedendaagse kunstvorm. Na exposities in Tate Modern (Londen), Kunsthalle (Basel) en het Jeu de Paume (Parijs) presenteert het Centraal Museum de omvangrijke solotentoonstelling van deze hedendaagse kunstenaar.

Algemeen Dagblad: "Een verbluffend spektakelstuk"

Elsevier: "In het oeuvre van Craigie Horsfield vinden oude technieken een moderne vorm." ☆☆☆☆☆

Over het Centraal Museum

Het Centraal Museum is het oudste stedelijke museum van Nederland. Al sinds 1838 is dit de plek waar kunst, stadsgeschiedenis, mode en design samenkomen. In de vaste collectie, De Wereld van Utrecht, bewondert u werk van o.a. Gerrit Rietveld, Joop Moesman, Abraham Bloemaert, Gerard van Honthorst, Jan van Scorel, Joachim Wtewael, Charley Toorop, Marlene Dumas, Pyke Koch, Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Bas Kosters.

Het museum biedt daarnaast de kans om tweeduizend jaar aan turbulente geschiedenis op te snuiven. Ook is er de mogelijkheid om hedendaagse mode, vormgeving en beeldende kunst te bekijken. Voor elk wat wils.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd.

Praktische informatie

Locatie: Centraal Museum
Adres: Agnietenstraat 1, Utrecht
Telefoonnummer: 030 236 23 62
Website: www.centraalmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust