Gratis

Museum Centraal Museum Utrecht

Centraal Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Het Centraal Museum is het oudste stedelijke museum van Nederland. Al sinds 1838 is dit de plek waar kunst, stadsgeschiedenis, mode en design samenkomen.

Daarnaast is het Centraal Museum net helemaal vernieuwd na een verbouwing van drie jaar. Het museum heeft een totale metamorfose ondergaan. Alles is in detail is herzien: van entree tot museumtuin, waarbij de missie om het publiek te verrijken met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht centraal stond.

Daarbij is er een nieuwe vaste collectie opgesteld: De Wereld van Utrecht, waarin u het werk kunt bewonderen van o.a. Gerrit Rietveld, Joop Moesman, Abraham Bloemaert, Gerard van Honthorst, Jan van Scorel, Joachim Wtewael, Charley Toorop, Marlene Dumas, Pyke Koch, Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Bas Kosters.

Utrecht wordt al eeuwenlang als voedingsbodem voor artistiek en cultureel talent gezien, op zowel nationaal als internationaal niveau. Liefhebbers van Rietveld kunnen hier de grootste collectie ter wereld bekijken en ook Dick Bruna is met Nijntje vertegenwoordigd. De Utrechtse iconen Jan van Scorel, Abraham Bloemaert en Hendrick ten Brugghen maken ook deel uit van de collectie.

Het museum biedt daarnaast de kans om tweeduizend jaar aan turbulente geschiedenis op te snuiven. Ook is er de mogelijkheid om hedendaagse mode, vormgeving en beeldende kunst te bekijken. Voor elk wat wils.

Praktische informatie

Locatie: Centraal Museum
Adres: Agnietenstraat 1, Utrecht
Telefoonnummer: 030 236 23 62
Website: www.centraalmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust