Gratis

Museum Cobra Museum Amstelveen

Cobra Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Voor de liefhebbers van moderne kunst is het Cobra Museum de plek om naartoe te gaan. Dit Amstelveense museum neemt u mee langs de belangwekkende kunstwerken van Cobrakunstenaars als Karel Appel, Constant en Corneille, die er permanent te zien zijn.

Het museum organiseert daarnaast tentoonstellingen van hedendaagse kunst, waarbij de nadruk ligt op kunstenaars en kunstgezelschappen die zich verweren tegen conservatisme en vernieuwing nastreven. Een gedachtegoed waar Cobra voor staat. Die kernwaarden wil het museum in stand houden.

Het gebouw is ontworpen door architect Wim Quist en ligt in het stadshart van Amstelveen.

Tot eind januari 2016 is er een grote tentoonstelling met meer dan honderd kunstwerken van Joan Miró te zien. Ook is Miró’s atelier op Mallorca nagebouwd en zijn er werken van tachtig andere Cobrakunstenaars te zien.

Praktische informatie

Locatie: Cobra Museum
Adres: Sandbergplein 1, Amstelveen
Telefoonnummer: 020 547 50 50
Website: www.cobra-museum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust