Gratis

Museum Cobra Museum Amstelveen

Cobra Museum

Brutal Vitality
Het Deense kunstenaarsduo Bank & Rau uit Kopenhagen is door het Cobra Museum uitgenodigd om een eigentijdse collectiepresentatie te maken vanuit hun eigen unieke visie. De collectie van het museum, de verhalen die erbij horen en de geschiedenis van de Cobra beweging met bijbehorende archiefstukken zijn de bouwstenen waarmee Bank & Rau hebben gewerkt. Aangevuld met eigen werk geïnspireerd op de collectie. Dit vormt samen ‘Brutal Vitality’, een nieuwe totaalinstallatie in 5 verhalen waarmee zij de bezoekers het verhaal van Cobra vertellen op een volstrekt unieke wijze. Te zien van 1 maart t/m 31 december 2017.

Over het Cobra Museum

Voor de liefhebbers van moderne kunst is het Cobra Museum de plek om naartoe te gaan. Dit Amstelveense museum neemt u mee langs de belangwekkende kunstwerken van Cobrakunstenaars als Karel Appel, Constant en Corneille, die er permanent te zien zijn.

Het museum organiseert daarnaast tentoonstellingen van hedendaagse kunst, waarbij de nadruk ligt op kunstenaars en kunstgezelschappen die zich verweren tegen conservatisme en vernieuwing nastreven. Een gedachtegoed waar Cobra voor staat. Die kernwaarden wil het museum in stand houden. Het gebouw is ontworpen door architect Wim Quist en ligt in het stadshart van Amstelveen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Cobra Museum
Adres: Sandbergplein 1, Amstelveen
Telefoonnummer: 020 547 50 50
Website: www.cobra-museum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust