25% Korting

Muziek Nationale Opera & Ballet Amsterdam 9 nov - 27 nov
Sluit venster x

Reserveer online via shop.operaballet.nl

De Nationale Opera - Jephtha

'Jephtha' is het laatste oratorium dat Händel schreef. Het is een Bijbelse verhaal over een legeraanvoerder die als gevolg van een ondoordachte gelofte aan God zijn dochter moet offeren. In de versie van Händels librettist Thomas Morell komt een engel op het laatste moment tussenbeide en blijft het leven van de dochter gespaard.

Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor concertante uitvoeringen, is 'Jephtha' met zijn drama en sterke emoties geknipt voor het toneel. Het bevat een grote rijkdom aan aria’s en koren, zoals Jephtha’s serene ‘Waft her, angels’ wanneer hij zich met het noodlot verzoent en het ‘How dark, O Lord, are thy decrees!’ waarmee de Israëlieten reageren op Jephtha’s vaststaande besluit Iphis te doden. Het is een van Händels meest ontroerende, intense koorstukken.

De persoonlijke omstandigheden waaronder dit prachtige werk tot stand kwam, waren tragisch: doordat Händels ogen snel achteruit begonnen te gaan, kon de componist 'Jephtha' slechts met veel moeite voltooien. Een paar jaar later was Händel volledig blind.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 25% korting op kaarten. Kaarten bestelt u via de link. Vul bij voorstelling 'Jephtha' in, voer de promotiecode 'bglvip' in en kies vervolgens een voorstelling. Per VIP-KAART heeft u recht op max. 2 kaarten met korting. Zolang de voorraad strekt. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Nationale Opera & Ballet
Adres: Amstel 3, Amsterdam
Wanneer: 9 november 2016
Tot en met: 27 november 2016
Telefoonnummer: 020 - 551 8117
Website: www.operaballet.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust