25% Korting

Muziek Nationale Opera & Ballet Amsterdam 6 dec - 29 dec
Sluit venster x

De Nationale Opera - Parsifal

Na zijn legendarische 'Der Ring des Nibelungen' en 'Lohengrin', regisseerde Pierre Audi opnieuw een Wagner-opera: 'Parsifal'. Samen met beeldend kunstenaar Anish Kapoor tovert hij met licht en ruimte.

In zijn laatste levensjaren hield Wagner zich in toenemende mate bezig met het spirituele, waarbij het thema ‘verlossing’ − al lange tijd bepalend voor zijn werken − essentieel is. Hij stond daarbij open voor zowel boeddhistische als christelijke ideeën. Dit verklaart de religieuze aspecten van 'Parsifal', die in Wagners tijd niet door iedereen goed werden begrepen. De orkestbezetting in 'Parsifal' is omvangrijk, waardoor zeer gevarieerde, betoverende klankcombinaties mogelijk zijn.

Het verhaal
Er heerst crisis op de graalburcht Montsalvat. Koning Amfortas is gewond geraakt en hij is niet meer in staat de dagelijkse graalceremonie uit te voeren. De graalridders worden futloos en het land en het vee onvruchtbaar. Er is maar één man die ze kan helpen: Parsifal. Hij is de enige 'reine dwaas' die zijn kinderlijke onschuld nog niet heeft verloren. Daardoor kan hij Klingsors bloemenmeisjes weerstaan en de heilige speer terughalen. Na een zware beproeving keert hij terug naar de graalburcht. Hij geneest Amfortas met de heilige speer, wordt zelf de nieuwe koning en herstelt de graalceremonie in ere.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u 25% korting op kaarten. Kaarten bestelt u via de link. Vul bij voorstelling 'Parsifal' in, voer de promotiecode 'bglvip' in en kies vervolgens een voorstelling. Per VIP-KAART heeft u recht op max. 2 kaarten met korting. Zolang de voorraad strekt. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Nationale Opera & Ballet
Adres: Amstel 3, Amsterdam
Wanneer: 6 december 2016
Tot en met: 29 december 2016
Telefoonnummer: 020 - 551 8117
Website: www.operaballet.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust