Gratis

Museum De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk

World Press Photo

Van 14 april t/m 9 juli 2017 toont De Nieuwe Kerk Amsterdam 'World Press Photo 2017', waarmee de wereldtour begint van de expositie van de internationale persfotowedstrijd. De zestigste editie van de tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend. De World Press Photo van het jaar is van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici. Deze foto en die van de andere winnaars zijn te zien op hangende panelen in de gotische ruimte van De Nieuwe Kerk.

Over de Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk Amsterdam is een rijksmonument. Hier vinden Koninklijke gebeurtenissen en toptentoonstellingen plaats.

De kerk, naast het Koninklijk Paleis op de Dam, is het gezicht van de stad. Deze kerk werd gebruikt voor het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, maar huist ook het graf van Michiel de Ruyter. Hier worden grote tentoonstellingen georganiseerd over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot De Nieuwe Kerk. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Erik en Petra Hesmerg

Praktische informatie

Locatie: De Nieuwe Kerk
Adres: Dam, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 626 81 68
Website: www.nieuwekerk.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust