Gratis

Museum Drents Museum Assen

Drents Museum

The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië
Het Drents Museum presenteert de grote archeologische tentoonstelling 'The Great Liao - Nomadendynastie uit Binnen-Mongolië (907-1125)'. De tentoonstelling vertelt het bijzondere verhaal van de machtige Liao-dynastie in de 10de en 11de eeuw. Hoe een klein nomadenvolk uitgroeide tot een supermacht in Azië. Een rijk dat zich uitstrekte over meer dan 4.000 km, van de Japanse zee in het oosten tot het Altajgebergte in het westen. Aan de hand van spectaculaire archeologische vondsten van de afgelopen 30 jaar krijgt u een unieke inkijk in de cultuur van de Liao. U waant zich op de uitgestrekte steppe van Centraal-Azië. Nog nooit eerder zijn de Liao-schatten in Nederland te zien geweest. Te zien van 23 april t/m 29 oktober.


Over het Drents Museum
Het Drents Museum is gevestigd in het voormalige provinciehuis uit 1885 in Assen. Hier is een grote vaste collectie en er zijn wisseltentoonstellingen over de prehistorie van de provincie Drenthe. Daarnaast zijn er veenlijken te bekijken, zoals het Meisje van Yde en het Paar van Weerdinge. Er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur te vinden en ook de oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, is hier te zien.

Het Drents Museum heeft een vaste collectie van figuratieve kunst, met name het noordelijk realisme. Werk van vertegenwoordigers van de vierde generatie van De Groep hangt hier, zoals van Henk Helmantel, Matthijs Röling, Sam Drukker, Douwe Elias en Barend Blankert. Inmiddels bestaat deze verzameling uit vele honderden werken en is het een van de belangrijkste collecties in Nederland op dit gebied.

In het Drents Museum kunt u ook terecht voor een collectie Nederlandse kunst- en kunstnijverheid van 1885 tot 1935, met werken van Chris Lebeau, Vincent van Gogh en Jan Toorop. In speciaal ingerichte stijlkamers kunt u in het Ontvangershuis zien hoe welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden.Een onderdompeling in de Drentse cultuur en geschiedenis.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Drents Museum
Adres: Brink 1, Assen
Telefoonnummer: 0592 37 77 73
Website: www.drentsmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust