Gratis

Museum Drents Museum Assen

Drents Museum

Tom Claassen - Beelden

Heeft u ooit over de A6 gereden? Dan heeft u vast de enorme olifanten langs de weg zien staan. Kunstenaar Tom Claassen (1964) maakt beelden van dieren, waarbij hij typerende aspecten steeds uitvergroot. Zijn beelden zijn van indrukwekkend formaat en daardoor niet te missen.

In zijn beelden gebruikt Tom Claassen de uitvergroting om karakteristieke kenmerken van dierfiguren te benadrukken. Hiermee tovert hij gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de toeschouwer. In de veelal serieuze beeldende kunst zijn karikaturen een uitzondering. Dat maakt Claassens figuren extra bijzonder. Een selectie van zijn werk is gelijktijdig te zien in Kunst in de Nieuwe Kolk (KINK) en de Gouverneurstuin, van 1 juli t/m 3 september 2017.

Over het Drents Museum

Het Drents Museum is gevestigd in het voormalige provinciehuis uit 1885 in Assen. Hier is een grote vaste collectie en er zijn wisseltentoonstellingen over de prehistorie van de provincie Drenthe. Daarnaast zijn er veenlijken te bekijken, zoals het Meisje van Yde en het Paar van Weerdinge. Er zijn vondsten uit de trechterbekercultuur te vinden en ook de oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, is hier te zien.

Het Drents Museum heeft een vaste collectie van figuratieve kunst, met name het noordelijk realisme. Werk van vertegenwoordigers van de vierde generatie van De Groep hangt hier, zoals van Henk Helmantel, Matthijs Röling, Sam Drukker, Douwe Elias en Barend Blankert. Inmiddels bestaat deze verzameling uit vele honderden werken en is het een van de belangrijkste collecties in Nederland op dit gebied.

In het Drents Museum kunt u ook terecht voor een collectie Nederlandse kunst- en kunstnijverheid van 1885 tot 1935, met werken van Chris Lebeau, Vincent van Gogh en Jan Toorop. In speciaal ingerichte stijlkamers kunt u in het Ontvangershuis zien hoe welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden.Een onderdompeling in de Drentse cultuur en geschiedenis.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Drents Museum
Adres: Brink 1, Assen
Telefoonnummer: 0592 37 77 73
Website: www.drentsmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust