Gratis

Museum Drents Museum Assen

Drents Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Het Drents Museum is gevestigd in het voormalige provinciehuis uit 1885 in Assen. Hier is een grote vaste collectie te bekijken over de prehistorie van de provincie Drenthe. Ook zijn er wisseltentoonstellingen over dit onderwerp. Daarnaast zijn er veenlijken te bekijken, zoals het Meisje van Yde en het Paar van Weerdinge. Er zijn ook vondsten uit de trechterbekercultuur te vinden en ook de oudste boot ter wereld, de Kano van Pesse, is hier te zien. Het Drents Museum heeft ook een vaste collectie van figuratieve kunst, met name het noordelijk realisme. Werk van vertegenwoordigers van de vierde generatie van De Groep hangt hier, zoals van Henk Helmantel, Matthijs Röling, Sam Drukker, Douwe Elias en Barend Blankert.

Inmiddels bestaat deze verzameling uit vele honderden werken en is het een van de belangrijkste collecties in Nederland op dit gebied.Hier kunt u ook terecht voor een collectie Nederlandse kunst- en kunstnijverheid van 1885 tot 1935, met werken van Chris Lebeau, Vincent van Gogh en Jan Toorop. In speciaal ingerichte stijlkamers kunt u in het Ontvangershuis zien hoe welgestelde Drentse families in de vorige eeuw leefden.Een onderdompeling in de Drentse cultuur en geschiedenis.

Praktische informatie

Locatie: Drents Museum
Adres: Brink 1, Assen
Telefoonnummer: 0592 37 77 73
Website: www.drentsmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust