Gratis

Museum EYE Amsterdam

EYE

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot filmmuseum EYE. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Naar de film in EYE? Met uw VIP-KAART krijgt u korting. Kijk hier voor meer informatie.

In filmmuseum EYE kunt u terecht voor de mooiste films en een grote bibliotheek met gearchiveerde dvd’s, boeken, internationale tijdschriften. Ook is er een digitaal en papieren knipselarchief over film en zijn er tentoonstellingen te zien.

EYE beheert, behoudt en presenteert filmisch erfgoed en coördineert filmeducatie en de promotie van Nederlandse films in het buitenland. Daarnaast is alleen al het prachtige pand aan het Amsterdamse IJ is de moeite waard, met een beeldschoon uitzicht over het water en alles wat daar gebeurt.

T/m 8 januari ziet u in EYE de tentoonstelling 'Celluloid'. Tacita Dean, João Maria Gusmão & Pedro Paiva, Rosa Barba, Sandra Gibson & Luis Recoder zijn de deelnemers aan deze internationale groeps-tentoonstelling. In hun werk onderzoeken zij de bijzondere kwaliteiten van analoog filmmateriaal en het film apparatus. In een tijd van snelle en bijna totale digitalisering van het bewegend beeld vestigen deze kunstenaars de aandacht op de materiële eigenschappen van 16mm en 35mm-film. Zij benadrukken de kracht van het geprojecteerde beeld en blazen het tastbare celluloid nieuw leven in.


NB Voor sommige tentoonstellingen in EYE geldt een toeslag.

Beeld: Maarten Noordijk en Tacita Dean

Praktische informatie

Locatie: EYE
Adres: IJpromenade 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 589 14 00
Website: www.eyefilm.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

EYE Film
Film, Amsterdam

Bij EYE kunt u terecht voor de mooiste films. Hier ziet u zowel nieuwe bekroonde films als oude klassiekers.

Lees meer »

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust