Gratis

Museum EYE Amsterdam

EYE

In filmmuseum EYE kunt u terecht voor de mooiste films en een grote bibliotheek met gearchiveerde dvd’s, boeken, internationale tijdschriften. Ook is er een digitaal en papieren knipselarchief over film en zijn er tentoonstellingen te zien.

EYE beheert, behoudt en presenteert filmisch erfgoed en coördineert filmeducatie en de promotie van Nederlandse films in het buitenland. Daarnaast is alleen al het prachtige pand aan het Amsterdamse IJ is de moeite waard, met een beeldschoon uitzicht over het water en alles wat daar gebeurt.

Béla Tarr - Till the End of the World
Van 21 januari t/m 7 mei 2017 ziet u de tentoonstelling Béla Tarr - Till the End of the World. Béla Tarr wordt wereldwijd beschouwd als een van de de meest invloedrijke filmauteurs van de afgelopen dertig jaar. Hij is de meester van het betoverende lange shot, de meester van de prachtig in beeld gebrachte, zwaarmoedige films over de condition humaine.


Voor de tentoonstelling in EYE nam Tarr nog eenmaal de camera ter hand om zijn allerlaatste scène te filmen. Het is zijn boosheid over de houding binnen Europa, en met name in Hongarije, tegenover vluchtelingen, die hem ertoe aanzet een statement te maken

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot filmmuseum EYE. Voor sommige tentoonstellingen in EYE geldt een toeslag.

Naar de film in EYE? Met uw VIP-KAART krijgt u korting. Kijk hier voor meer informatie.

Beeld: Maarten Noordijk en Béla Tarr.

Praktische informatie

Locatie: EYE
Adres: IJpromenade 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 589 14 00
Website: www.eyefilm.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

EYE Film
Film, Amsterdam

Bij EYE kunt u terecht voor de mooiste films. Hier ziet u zowel nieuwe bekroonde films als oude klassiekers.

Lees meer »

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust