Gratis

Museum Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Foam Fotografiemuseum

Van documentaire tot mode en van historisch tot eigentijds: in fotografiemuseum Foam komt het allemaal aan bod.

Dit museum met internationale allure organiseert kleine en grote tentoonstellingen, met zowel minder bekende als internationale fotografen. Het museum profileert zich als een plek waar liefhebbers van fotografie, fotografen en anderen uit het vakgebied elkaar ontmoeten en inspireren. Ook buiten het museum organiseert Foam evenementen: op straat, in pop-up galerijen of op tournee in het buitenland.

In Foam zijn altijd minstens drie verschillende exposities te zien.

Daisuke Yokota - Matter

In de tentoonstelling 'Matter' presenteert Foam van 17 maart t/m 4 juni nieuw driedimensionaal werk van Daisuke Yokota (Saitama, 1983). Drie installaties draaien om de tastbaarheid van de fotografie, waarbij het kunstwerk niet wordt bepaald door de camera, maar door experimenten met de materiële vormen van het medium. Yokota is een van de pioniers van een nieuwe beweging in de Japanse experimentele fotografie. In deze tentoonstelling, waarin volume en materiaal van fotografie centraal staan, verkent Yokota steeds weer nieuwe richtingen voor het medium en de perceptie daarvan.

William Eggleston – Los Alamos
De tentoonstelling 'William Eggleston – Los Alamos' toont van 17 maart t/m 7 juni het gelijknamige portfolio met foto’s die de fotograaf tussen 1966 en 1974 maakte gedurende verschillende roadtrips door de zuidelijke staten van Amerika. De Amerikaanse William Eggleston (1939, Memphis, Tennessee US) geldt al bij leven als een van de meest toonaangevende fotografen van de afgelopen decennia. Hij pionierde op het gebied van kleurenfotografie vanaf het midden van de jaren 60 en verhief het alledaagse Amerika tot fotogeniek onderwerp. De tentoonstelling bevat een aantal iconische werken, waaronder Egglestons eerste kleurenfoto.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Untitled from Matter Burn Out 2016 C Daisuke Yokota courtesy GP

Praktische informatie

Locatie: Foam Fotografiemuseum
Adres: Keizersgracht 609, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 551 65 00
Website: www.foam.org

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust