Gratis

Museum Foam Fotografiemuseum Amsterdam

Foam Fotografiemuseum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Van documentaire tot mode en van historisch tot eigentijds. In fotografiemuseum Foam komt het allemaal aan bod.

Dit museum met internationale allure organiseert kleine en grote tentoonstellingen met zowel minder bekende als internationale fotografen. Het museum profileert zich als een plek waar liefhebbers van fotografie, fotografen en anderen uit het vakgebied elkaar ontmoeten en inspireren. Ook buiten het museum organiseert Foam evenementen. Op straat, in pop-up galerijen of op tournee in het buitenland.

Er zijn altijd minstens drie verschillende exposities te zien. T/m 7 december presenteert Foam de solotentoon-stelling #SafePassage van de Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. Marmeren sculpturen, filmbeelden en foto’s verbeelden het lot van het individu ten opzichte van het overweldigende maatschappelijke systeem. Van Ai Weiwei’s persoonlijke ervaringen ten tijde van zijn onderdrukking door het Chinese overheid, tot de duizenden vluchtelingen en migranten die hun leven riskeren om Europa te bereiken, om daar vervolgens op gesloten grenzen te stuiten.

Beeld: Magnum Contact Sheets, Foam 2015 © Coco Plooijer
en
SafePassage, Facebook. Ai Weiwei CampsLR

Praktische informatie

Locatie: Foam Fotografiemuseum
Adres: Keizersgracht 609, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 551 65 00
Website: www.foam.org

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust