Gratis

Museum Fries Museum Leeuwarden

Fries Museum

Aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden is het Fries Museum gevestigd. Een plek waar je alles te weten komt over de Friezen en hun provincie. Van de Friese terpen tot dubbelspion Mata Hari en van oude kostuums tot vrijheidsstrijder Grutte Pier. Om niet de steden, het platteland en de Friese haat-liefde verhouding met water te vergeten.

Het museum bevat een duizelingwekkend aantal van 173.000 voorwerpen, van textiel en kunst tot archeologische terpenvondsten. Wie over de mens, cultuur, geschiedenis en kunst uit Friesland wil leren, is hier aan het juiste adres.

Het Fries Museum presenteert gedurende het jaar verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Sits, katoen in bloei

Van 11 maart t/m 10 september 2017 presenteert het Fries Museum de tentoonstelling 'Sits, katoen in bloei'. Glanzend, gebloemd, handbeschilderd katoen uit India dat vanaf de 17de eeuw de wereld veroverde. Dat is sits. De prachtige patronen voelen vertrouwd en dragen tegelijkertijd een bijzonder verhaal met zich mee. Sinds de VOC de exotische stoffen naar Nederland bracht, is sits niet meer uit onze kledingkast weg te denken. De tentoonstelling neemt u mee op een reis van India naar Hindeloopen, Indonesië en Japan. Bovendien ontdekt u dat kunstenaars en vormgevers zich tot op de dag van vandaag laten inspireren door het ambacht. 

Verwacht: Mata Hari

Van 14 september 2017 t/m 2 april 2018 is de tentoonstelling ‘Mata Hari’ te zien. Hoe is het mogelijk dat Grietje Zelle uit Leeuwarden als spionne sterft door de kogels van een Frans vuurpeloton, midden in de Eerste Wereldoorlog? In het Fries Museum beleeft u het verhaal van Mata Hari, de mysterieuze danseres met haar fascinerende schoonheid. Blader door haar plakboeken, lees haar brieven en sta even stil bij haar exclusieve hoofdtooi. 

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen wordt een toeslag van € 3,- gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Fries Museum
Adres: Wilhelminaplein 92, Leeuwarden
Telefoonnummer: 058 255 55 00
Website: www.friesmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust