Gratis

Museum Gemeentemuseum Den Haag Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag, ontworpen door H.P. Berlage, heeft de grootste collectie van Piet Mondriaan in haar bezit. Een hele vleugel van het art deco gebouw is aan Mondriaan gewijd. De bezoeker krijgt hier zicht op de reis die Piet Mondriaan maakte en die hem tot pionier van de moderne kunst maakte.

Het gebouw uit 1935 is in 2014 grondig gerestaureerd, waarna de binnentuin volledig overdekt werd en als ruimte aan het museum is toegevoegd. In de andere zalen worden iconen uit de 20e eeuw tentoongesteld. Van Picasso en Monet naar Kandinsky en Bourgeois. Ook voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas en Frank Stella is plek gemaakt.

Ook niet te missen is de Haagse School en de modecollectie die het museum in bezit heeft. Het Gemeentemuseum Den Haag heeft daarnaast ook zogenoemde wonderkamers, waar op interactieve wijze kennis kan worden gemaakt met beeldende kunst en architectuur.

Hubert de Givenchy: to Audrey with Love
Het Gemeentemuseum Den Haag presenteert gedurende het jaar ook tijdelijke tentoonstellingen. Zo is van 26 november 2016 t/m 26 maart 2017 de tentoonstelling 'Hubert de Givenchy: to Audrey with Love' te zien. Een groots opgezet retrospectief van het oeuvre van de Franse couturier Hubert de Givenchy, een van de grote modeontwerpers van de 20ste eeuw, waarbij hij een ode brengt aan zijn muze Audrey Hepburn. Het Gemeentemuseum brengt dit project samen met Monsieur Hubert de Givenchy zelf tot stand. De couturier zelf heeft talrijke van zijn meest geliefde creaties geselecteerd, waarvan sommige nog nooit eerder voor publiek werden tentoongesteld.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Gemeentemuseum Den Haag
Adres: Stadhouderslaan 41, Den Haag
Telefoonnummer: 070 338 11 11
Website: www.gemeentemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust