Gratis

Museum Gemeentemuseum Den Haag Den Haag

Gemeentemuseum Den Haag

Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuwe kunst
In 2017 is het honderd jaar geleden dat De Stijl is opgericht. Met ’s werelds grootste Mondriaan en De Stijl collectie is het Gemeentemuseum Den Haag het centrum van dit jubileumjaar en organiseert vier tentoonstellingen. Van 11 februari t/m 27 mei trapt het museum af met de tentoonstelling 'Piet Mondriaan en Bart van der Leck. De uitvinding van een nieuwe kunst'. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de vriendschap en wederzijdse beïnvloeding tussen twee schilders, die heeft geleid tot het inhoudelijk fundament van De Stijl.  


Over het museum
Het Gemeentemuseum Den Haag, ontworpen door H.P. Berlage, heeft de grootste collectie van Piet Mondriaan in haar bezit. Een hele vleugel van het art deco gebouw is aan Mondriaan gewijd. De bezoeker krijgt hier zicht op de reis die Piet Mondriaan maakte en die hem tot pionier van de moderne kunst maakte.

Het gebouw uit 1935 is in 2014 grondig gerestaureerd, waarna de binnentuin volledig overdekt werd en als ruimte aan het museum is toegevoegd. In de andere zalen worden iconen uit de 20e eeuw tentoongesteld. Van Picasso en Monet naar Kandinsky en Bourgeois. Ook voor hedendaagse kunstenaars als Marlene Dumas en Frank Stella is plek gemaakt.

Ook niet te missen is de Haagse School en de modecollectie die het museum in bezit heeft. Het Gemeentemuseum Den Haag heeft daarnaast ook zogenoemde wonderkamers, waar op interactieve wijze kennis kan worden gemaakt met beeldende kunst en architectuur.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet in de rij te staan. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Bart van der Leck, De storm, 1916

Praktische informatie

Locatie: Gemeentemuseum Den Haag
Adres: Stadhouderslaan 41, Den Haag
Telefoonnummer: 070 - 338 11 11
Website: www.gemeentemuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust