Gratis

Museum Groninger Museum Groningen

Groninger Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd.

Aan de rand van de stad Groningen staat het opvallende Groninger Museum. Een bouwwerk van Alessandro Mendini met zijn bijzondere gouden toren die tevens als entree functioneert. De kleur staat voor de functie van schatkamer.

De cultuur en geschiedenis van de stad en provincie vormen een belangrijk onderdeel van de collectie. Zo zijn er archeologische vondsten en portretten van vooraanstaande Groningers uit afgelopen eeuwen te zien. Daarnaast biedt het museum een collectie kunst en oudheden en zijn er vernieuwende tentoonstellingen voor een breed publiek te bezoeken.

Zo kunt u tot 23 oktober 2016 de tentoonstelling ‘Nieuwe Wilden’ bezoeken, waarbij het neo-expressionisme uit de jaren ’80 centraal staat. Zo brutaal en heftig als de punk ooit de wereld van de popmuziek opschudde, zo manifesteerde het ‘neo-expressionisme’ zich in de wereld van de beeldende kunst. ‘Nieuwe Wilden’ geeft voor het eerst een samenhangende terugblik op het fenomeen artistieke vrijheid zonder compromis. Met werk van o.a. Met werk van Hans Peter Adamski, Peter Angermann, Elvira Bach en Peter Bömmels.

Deze tentoonstelling maakt deel uit van een dubbeltentoonstelling samen met Museum de Fundatie in Zwolle. Daar bezoekt u tot en met eind oktober 2016 de tentoonstelling 'Wilden', over Duits expressionisme uit het begin van de eeuw.

Vergeet tot slot ook vooral niet om naar het bijzondere gebouw zelf te kijken, want alleen daarom al is het Groningermuseum een bezoek waard!

Praktische informatie

Locatie: Groninger Museum
Adres: Museumeiland 1, Groningen
Telefoonnummer: 050 366 65 55
Website: www.groningermuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust