Gratis

Museum Groninger Museum Groningen

Groninger Museum

Hide & Seek, Maarten Baas
Het Groninger Museum presenteert van 18 februari t/m 24 september 2017 de eerste grote solotentoonstelling van ontwerper Maarten Baas (1978). 'Hide & Seek, Maarten Baas' laat het veelzijdige werk zien van een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. Naast series als 'Clay' en 'Smoke', waarmee Baas wereldberoemd werd, is ook nieuw werk te zien. Zijn werk bevindt zich op het snijvlak van kunst en design en staan bekend als humoristisch, rebels en theatraal. 'Hide & Seek, Maarten Baas' is een overzicht van zijn belangrijkste werk van de afgelopen 15 jaar.


Over het Groninger Museum
Aan de rand van de stad Groningen staat het opvallende Groninger Museum. Een bouwwerk van Alessandro Mendini met zijn bijzondere gouden toren die tevens als entree functioneert. De kleur staat voor de functie van schatkamer.

De cultuur en geschiedenis van de stad en provincie vormen een belangrijk onderdeel van de collectie. Zo zijn er archeologische vondsten en portretten van vooraanstaande Groningers uit afgelopen eeuwen te zien. Daarnaast biedt het museum een collectie kunst en oudheden en zijn er vernieuwende tentoonstellingen voor een breed publiek te bezoeken.

Vergeet tot slot ook vooral niet om naar het bijzondere gebouw zelf te kijken, want alleen daarom al is het Groningermuseum een bezoek waard!

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U dient achteraan de reguliere rij aan de sluiten. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Groninger Museum
Adres: Museumeiland 1, Groningen
Telefoonnummer: 050 366 65 55
Website: www.groningermuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust