Gratis

Museum Hermitage Amsterdam

Hermitage

1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie

Honderd jaar na het uitbreken van de Russische Revolutie presenteert de Hermitage Amsterdam van 4 februari t/m 17 september de tentoonstelling 1917. Romanovs & Revolutie. Het einde van een monarchie. Met meer dan 250 objecten, afkomstig uit de Hermitage St.-Petersburg, het Russisch Staatsarchief in Moskou en het Artillerie Museum in St.-Petersburg. Films, foto’s, schilderijen, toegepaste kunst en historische documenten vertellen het indrukwekkende verhaal van het mondaine St.-Petersburg, de bloeiende kunst aan het begin van de twintigste eeuw en het tsarenpaar Nicolaas II en Alexandra.

Over het museum

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische St. Petersburg. In dit museum worden uiteenlopende tentoonstellingen georganiseerd. Over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde, wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir maar ook over de antieke schatten van de legendarische Zijderoute.

De historische banden tussen Amsterdam en St. Petersburg vormen de inspiratie voor dit veelbezochte museum. De Russische collectie is de basis van de tentoonstelling in Amsterdam. Sinds de opening als klein museum aan de Nieuwe Herengracht in 2004 is de Hermitage uitgegroeid tot een volwaardig museum aan de Amstel.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot de Hermitage. Bij tijdelijke tentoonstellingen, zoals '1917. Romanovs en Revolutie', betaalt u echter wel de toeslag van € 2,50. Uw VIP-KAART wordt gescand bij de kassa, u dient achteraan de rij aan te sluiten. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Luuk Kramer

Praktische informatie

Locatie: Hermitage
Adres: Amstel 51, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 530 87 55
Website: www.hermitage.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust