Gratis

Museum Hermitage Amsterdam

Hermitage

Als BankGiro Loterij VIP-KAARThouder betaalt u niet de reguliere entreeprijs voor het museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen betaalt u alleen de toeslag. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

De Hermitage in Amsterdam is de Nederlandse dependance van de Hermitage in het Russische St. Petersburg. In dit museum worden uiteenlopende tentoonstellingen georganiseerd.

Over Peter de Grote, de tsaar die Rusland moderniseerde, wereldberoemde impressionisten als Monet en Renoir maar ook over de antieke schatten van de legendarische Zijderoute.

De historische banden tussen Amsterdam en St. Petersburg vormen de inspiratie voor dit veelbezochte museum. De Russische collectie is de basis van de tentoonstelling in Amsterdam.

Sinds de opening als klein museum aan de Nieuwe Herengracht in 2004 is de Hermitage uitgegroeid tot een volwaardig museum aan de Amstel. In St. Petersburg wordt naar traditie veel tijd in kinderen geïnvesteerd.

Dit wordt in Amsterdam voortgezet met een ambitieus programma voor kinderen uit het basis- en voortgezet onderwijs. Zo zijn er vijf ateliers, twee leslokalen, een kinderkantine en een kindercadeauwinkel.

Tot eind 2016 is onder meer de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw te zien, dertig enorme groepsportretten uit de Gouden Eeuw.

Beeld: Luuk Kramer

Praktische informatie

Locatie: Hermitage
Adres: Amstel 51, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 530 87 55
Website: www.hermitage.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust