Gratis

Museum Het Nieuwe Instituut Rotterdam

Het Nieuwe Instituut

Op 1 januari 2013 is Het Nieuwe Instituut ontstaan na een fusie van het Nederlandse Architectuurinstituut, Nederlands Instituut voor Design en Mode, Premsela en Virtueel Platform.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is het museum voor Architectuur, Design en Digitale Cultuur. Voor een van de grootste architectuurarchieven ter wereld moet u hier zijn. Ook design en e-cultuur hebben een rol in het tentoonstellings- en onderzoekprogramma over onder andere landschap, materialen en interieur. Het Nieuwe Instituut werkt daarnaast met jaarthema’s zoals Wereldtentoonstellingen of de Eerste Wereldoorlog.

Het instituut beheert en ontsluit cultureel erfgoed, waaronder het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debatprogramma’s in binnen- en buitenland.

Designing the Surface
Van 27 januari t/m 20 augustus presenteert Het Nieuwe Instituut de tentoonstelling 'Designing the Surface'. Iedere afwerking van ieder product kent een doel, of het nu verleiding, bescherming of imitatie is. Ontwerpers zijn daarbij niet langer beperkt tot het aanbrengen van een beschermende coating; naast bescherming of verfraaiing, is optimalisering en zelfs het kunnen toevoegen van totaal nieuwe eigenschappen steeds gebruikelijker geworden. Designing the Surface, een tentoonstelling over de laatste laag van producten, presenteert een verzameling van artefacten verdeeld over vijf verzamelingen: Luster (pracht), Patina (glans), Faux (vermomming), Teflon (afstoting) en Agency (strijdbaarheid). Oppervlakten van producten worden ontmaskerd als symbolen van schone schijn en ontkenning. Tegelijkertijd blijkt de aloude regel dat vorm de functie zou volgen gedateerd nu een simpele coating nieuwe functies mogelijk maakt, los van ieder vorm.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Anna de Jong

Praktische informatie

Locatie: Het Nieuwe Instituut
Adres: Museumpark 5, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 440 12 00
Website: www.hetnieuweinstituut.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust