Gratis

Museum Het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch

Het Noordbrabants Museum

De jaren '80 - Doemdenkers en positivo's

In Het Noordbrabants Museum is van 3 juni t/m 15 oktober 2017 de cultuurhistorische tentoonstelling 'De jaren 80. Doemdenkers en positivo's' te zien. Van de inhuldiging van koningin Beatrix tot de val van de Berlijnse Muur, van Doe Maar tot Madonna en van de discman tot de Nintendo Game Boy. Herbeleef in de tentoonstelling hoogte- en dieptepunten op het gebied van politiek & maatschappij, innovatie & techniek, milieu & gezondheid, mode & muziek, film & tv en sport. In de tentoonstelling wordt ieder jaar gekenmerkt door een mijlpaal: een bijzondere dag, aansluitend bij een van de thema’s. Objecten, foto’s en audio- en videofragmenten en een etalage vol jaren '80 kleding en een ingerichte tienerkamer brengen de jaren '80 tot leven.


In de tentoonstelling is veel te zien, maar ook veel te doen. Dans met een silent disco koptelefoon op de muziek van de Dolly Dots en Michael Jackson, meet uzelf digitaal een jaren '80 kapsel aan, bedwing de zenuwslopende spiraal uit Willem Ruis’ Sterrenshow, maak een Achterwerk in de kast-filmpje en schaats even lang op een schaatssimulator als Evert van Benthem.

Over het Noordbrabants Museun

In een oud gouvernementsgebouw in het hart van ’s Hertogenbosch is Het Noordbrabants Museum gevestigd. Hier wordt het verhaal van Zuid-Nederland verteld. Met een collectie van meer dan 27.000 objecten krijgt de bezoeker een beeld van de prehistorie tot vandaag.

Van schilderijen, interieurs en aardewerk tot beeldende kunst en een historische maquette van de stad: het is allemaal te zien in dit museum. Het onderscheidde zich al eens met een overzichtstentoonstelling met werk van Marjolein Bastin en trok veel bezoekers met een presentatie over de kruidenierswinkels van De Gruijter.

Het Noordbrabants Museum presenteert gedurende het jaar verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART krijgt u gratis toegang tot het Noordbrabants Museum. Met de VIP-KAART kunt u direct doorlopen naar de toegangscontrole. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Het Noordbrabants Museum
Adres: Verwersstraat 41, 's-Hertogenbosch
Telefoonnummer: 073 687 78 77
Website: www.hetnoordbrabantsmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust