Gratis

Museum Joods Historisch Museum Amsterdam

Joods Historisch Museum

Bij een bezoek aan Amsterdam mag een bezoek aan het Joods Historisch Museum niet ontbreken. Dit fraaie en toonaangevende museum is gevestigd in vier monumentale synagogen. Er wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten, toen en nu. Het museum bezit een uitgebreide multimediale collectie. Van schilderijen tot films en van gebruiksvoorwerpen tot 3D-presentaties. Daarnaast zijn er altijd een of twee tijdelijke tentoonstellingen.

Binnen het Joods Historisch Museum bevindt zich nog een ander museum, speciaal voor kinderen. Het is ingericht als een huis van een joodse familie met zes kamers. Kinderen van 6 tot 12 kunnen hier spelenderwijs leren over de joodse cultuur. Soms serieus, soms met een knipoog. Kinderen kunnen broodjes bakken in de koosjere keuken, Hebreeuws leren in de studeerkamer of samen muziek maken in de muziekkamer. Wekelijks worden er activiteiten in het JHM Kindermuseum georganiseerd zoals schilderateliers of verjaardagsfeestjes.

Face it! Oordelen op 't eerste gezicht
Joden hebben een grote neus, Arabieren dragen een baard en Marokkanen en Surinamers praten 'anders'. Dit is vaak het beeld dat mensen van deze groepen hebben, maar kloppen deze stereotypen? Waarom denken we in stereotypen en hoe fout is dat? Het Joods Historisch Museum in Amsterdam laat zien hoe deze beeldvorming tot stand komt. Van 19 december 2016 t/m 17 april 2017 presenteert het museum 'Face it! Oordelen op 't eerste gezicht'. Deze tentoonstelling toont bezoekers op een interactieve manier hun eigen en andermans vooroordelen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Met uw ticket voor het Joods Historisch Museum heeft u ook toegang tot de andere musea van het Joods Cultureel Kwartier: de Portugese Synagoge, het Holocaust Museum en de Hollandsche Schouwburg. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Marijke Volkers

Praktische informatie

Locatie: Joods Historisch Museum
Adres: Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 531 03 10
Website: www.jhm.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust