Gratis

Museum Joods Historisch Museum Amsterdam

Joods Historisch Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa. Met uw ticket voor het Joods Historisch Museum heeft u ook toegang tot de andere musea van het Joods Cultureel Kwartier: de Portugese Synagoge, het Holocaust Museum en de Hollandsche Schouwburg.

Het Joods Historisch Museum bestaat uit vier gerestaureerde synagogen in de vroegere Amsterdamse Jodenbuurt. Bezoekers krijgen een beeld van wat het betekende om jood te zijn in verschillende periodes. Waar ze vandaan kwamen en waarom ze zich vestigden in Nederland, hoe ze zich organiseerden. Dit verhaal wordt aan de hand van objecten toegelicht. Bijzondere personen als Baruch Spinoza, Menasseh ben Israël, Daniël Henriques de Castro worden daarbij uitgelicht.

T/m 8 januari 2017 is de tentoonstelling 'De glorie van het joodse boek' te zien, met topstukken uit Ets Haim, het Vaticaan en andere collecties. Ter gelegenheid van het vierhonderdjarig bestaan van bibliotheek Ets Haim - Livraria Montezinos in 2016 organiseert het Joods Historisch Museum een tentoonstelling over Hebreeuwse handschriften. De Biblioteca Apostolica Vaticana geeft vijf middeleeuwse Hebreeuwse manuscripten uit hun  indrukwekkende verzameling in bruikleen, die nog nooit in Nederland getoond zijn.

Praktische informatie

Locatie: Joods Historisch Museum
Adres: Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 531 03 10
Website: www.jhm.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust