Gratis

Museum Kröller-Müller Museum Otterlo

Kröller-Müller Museum

Wie aan het Kröller-Müller Museum denkt, denkt aan Vincent van Gogh. In totaal zijn bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen van de Hollandse grootmeester te zien in dit bijzondere museum in Het Nationale Park Hoge Veluwe. Met het natuurpark van 5.500 hectare naast de deur, kunt u een dag kunst en natuur goed combineren.

Geniet van de kunst, de omringende natuur en de bijzondere architectuur van het museum. Van Gogh is niet de enige meester die wordt getoond, ook werken van Claude Monet, Pablo Picasso, Georges Seurat en Piet Mondriaan zijn te zien.

Al deze schilderijen behoren tot het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Samen met haar man Anton creëerde ze tussen 1907 en 1922 een van de grootste privécollecties die de twintigste eeuw kent, een verzameling van bijna 11.500 kunstwerken. In 1938 opent dan ook het Kröller-Müller Museum. Dit is inmiddels een van de best bezochte musea in ons land. 

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Let op: U dient wel een entreeticket voor het Nationale Park Hoge Veluwe en eventueel een dagkaart voor uw auto te kopen. Deze kunt u beide ook online kopen. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Jannes Linders en Marjon Gemmeke

Praktische informatie

Locatie: Kröller-Müller Museum
Adres: Houtkampweg 6, Otterlo
Telefoonnummer: 0318 - 591 241
Website: www.krollermuller.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust