Gratis

Museum Kunsthal Rotterdam Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

Hyperrealisme. 50 jaar schilderkunst
Van 25 februari t/m 4 juni presenteert De Kunsthal 'Hyperrealisme', een uniek overzicht van fotorealistische schilderkunst. De tentoonstelling brengt - met meer dan zeventig werken van ruim dertig kunstenaars – een ongeëvenaarde verzameling hyperrealistische topstukken naar Nederland. Het werk van deze kunstenaars onder wie Chuck Close, Robert Bechtle, Richard Estes, John Salt en Franz Gertsch is zo geschilderd dat ze de indruk wekken foto’s te zijn. Het resultaat is echter meer dan een virtuoze kopie en creëert een eigen werkelijkheid.

Robert Mapplethorpe, een perfectionist
Van 22 april t/m 27 augustus 2017 presenteert de Kunsthal Rotterdam een groots retrospectief van het leven en werk van Robert Mapplethorpe (1946 – 1989), een van de meest invloedrijke kunstenaars en fotografen van de 20ste eeuw. Zijn werk leidt nog altijd tot controverse en schuurt het tegen de grenzen van wat artistiek mogelijk is. De tentoonstelling focust op wat Mapplethorpe ‘perfectie in vorm’ noemt, wat zowel tot uitdrukking komt in zijn fascinatie voor seksueel fetisjisme als in zijn bijna tastbare bloemblaadjes. De ruim tweehonderd foto’s en objecten schijnen een nieuw licht op zijn favoriete genres: portretten, zelfportretten, naakten en stillevens. 

Over de Kunsthal
Het iconische gebouw, ontworpen door de vermaarde architect Rem Koolhaas, biedt zeven verschillende tentoonstellingshallen, een karakteristiek Auditorium en een sfeervol Kunsthalcafé. Een plek voor inspiratie en ontmoetingen.

De Kunsthal biedt met ongeveer 25 tentoonstellingen per jaar een avontuurlijke reis langs verschillende culturen en kunststromingen. Van moderne meesters en hedendaagse kunst tot vergeten culturen, fotografie, mode en design. Er zijn altijd meerdere exposities te zien, waardoor bezoekers een veelzijdige dag hebben.

Beeld: Robert Gniewek, Rosie’s Diner #10, 2011 / Ralph Goings, America’s Favourite, 1989

Praktische informatie

Locatie: Kunsthal Rotterdam
Adres: Westzeedijk 341, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 440 03 01
Website: www.kunsthal.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust