Gratis

Museum Kunsthal Rotterdam Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

Prince LOVE LIVE

De Kunsthal Rotterdam presenteert van 13 mei t/m 10 september 2017 de tentoonstelling ‘Prince LOVE LIVE’, als eerbetoon aan de vorig jaar overleden artiest. De muzikale erfenis van Prince wordt nog steeds vol liefde en passie levend gehouden door zijn bewonderaars. De herinneringen aan zijn live shows worden in de tentoonstelling gedeeld. 'Prince LOVE LIVE' toont aan de hand van meer dan 230 memorabilia, van concertkaartjes tot unieke collectors items, een beeld van de toewijding die Prince als artiest bij zijn fans teweegbrengt.

Robert Mapplethorpe - Een perfectionist

Van 22 april t/m 27 augustus 2017 ziet u in De Kunsthal een groots retrospectief van het leven en werk van Robert Mapplethorpe (1946 – 1989), een van de meest invloedrijke kunstenaars en fotografen van de 20ste eeuw. Zijn werk leidt nog altijd tot controverse en schuurt het tegen de grenzen van wat artistiek mogelijk is. De tentoonstelling focust op wat Mapplethorpe ‘perfectie in vorm’ noemt, wat zowel tot uitdrukking komt in zijn fascinatie voor seksueel fetisjisme als in zijn bijna tastbare bloemblaadjes. De ruim tweehonderd foto’s en objecten schijnen een nieuw licht op zijn favoriete genres: portretten, zelfportretten, naakten en stillevens.

Over de Kunsthal

Het iconische gebouw, ontworpen door de vermaarde architect Rem Koolhaas, biedt zeven verschillende tentoonstellingshallen, een karakteristiek Auditorium en een sfeervol Kunsthalcafé. Een plek voor inspiratie en ontmoetingen.

De Kunsthal biedt met ongeveer 25 tentoonstellingen per jaar een avontuurlijke reis langs verschillende culturen en kunststromingen. Van moderne meesters en hedendaagse kunst tot vergeten culturen, fotografie, mode en design. Er zijn altijd meerdere exposities te zien, waardoor bezoekers een veelzijdige dag hebben.

Beeld: Rob Verhorst

Praktische informatie

Locatie: Kunsthal Rotterdam
Adres: Westzeedijk 341, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 440 03 01
Website: www.kunsthal.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust