Gratis

Museum Museum Arnhem Arnhem

Museum Arnhem

Stijlloos
Van 18 februari t/m 7 mei 2017 presenteert Musuem Arnhem de tentoonstelling 'Stijlloos'. 'Stijlloos' toont de complexe tijdsgeest van de jaren tien en twintig van de vorige eeuw aan de hand van het realisme. Te zien is op welke manier diverse kunstenaars met elkaar samenwerkten en elkaar hebben beïnvloed. De nadruk ligt op de achterliggende vragen die kunstenaars zichzelf stelden en de relatie die zij innamen ten opzichte van sociaal-maatschappelijke thema’s.

Over Museum Arnhem
Museum Arnhem is de plek waar realisme kritisch bevraagd wordt. Het begrip realisme verandert voortdurend van betekenis. De collectie bestaat uit magisch realisme en kunst met de nadruk op gender.

De dynamische en actuele collectie biedt ruimte voor reflectie en debat. Dit is ook de plek waar wordt geëxperimenteerd met gevestigde vormen van beeldende kunst en vormgeving. Hierbij is de samenwerking met andere (internationale) instituten van belang.
 
Daarnaast is de Hogeschool voor de Kunsten in de buurt gevestigd, waar de focus vooral op mode ligt. Dit is ook terug te zien in de programmering. Het museum wil op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier herkenning en reflectie bij de bezoeker tot strand brengen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Carel Willink, Wilma met Kat, 1940. Collectie Museum Arnhem.

Praktische informatie

Locatie: Museum Arnhem
Adres: Utrechtseweg 87, Arnhem
Telefoonnummer: 026 303 14 00
Website: www.museumarnhem.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust