Gratis

Museum Museum Arnhem Arnhem

Museum Arnhem

RAVAGE | Spelenderwijs | mode, kunst, design

Museum Arnhem toont van 27 mei t/m 15 oktober 2017 overzichtstentoonstelling van het werk van kunstenaarsduo RAVAGE. RAVAGE, bestaande uit Clemens Rameckers (1949) en Arnold van Geuns (1949), studeerde in 1972 af aan de befaamde modeafdeling in Arnhem. In Parijs ontwikkelde het duo hun eigen signatuur en werkwijze, met als gevolg dat ze een eigen plek in de wereld van de internationale mode, design en autonome kunst hebben verworven, maar vooral in de mode- en designwereld. De tentoonstelling 'RAVAGE. Spelenderwijs | mode, kunst, design' is niet alleen een multidisciplinair overzicht van veertig jaar ongebreideld levenswerk, maar benadrukt ook het belang van dit Nederlands mode-erfgoed.

Over Museum Arnhem

Museum Arnhem is de plek waar realisme kritisch bevraagd wordt. Het begrip realisme verandert voortdurend van betekenis. De collectie bestaat uit magisch realisme en kunst met de nadruk op gender.

De dynamische en actuele collectie biedt ruimte voor reflectie en debat. Dit is ook de plek waar wordt geëxperimenteerd met gevestigde vormen van beeldende kunst en vormgeving. Hierbij is de samenwerking met andere (internationale) instituten van belang.
 
Daarnaast is de Hogeschool voor de Kunsten in de buurt gevestigd, waar de focus vooral op mode ligt. Dit is ook terug te zien in de programmering. Het museum wil op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier herkenning en reflectie bij de bezoeker tot strand brengen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Ravage. Spelenderwijs |  mode, kunst, design. Foto Erwin Olaf

Praktische informatie

Locatie: Museum Arnhem
Adres: Utrechtseweg 87, Arnhem
Telefoonnummer: 026 303 14 00
Website: www.museumarnhem.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust