Gratis

Museum Arnhem Arnhem

Museum Arnhem

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Museum Arnhem is de plek waar realisme kritisch bevraagd wordt. Het begrip realisme verandert voortdurend van betekenis. De collectie bestaat uit magisch realisme en kunst met de nadruk op gender.

De dynamische en actuele collectie biedt ruimte voor reflectie en debat. Dit is ook de plek waar wordt geëxperimenteerd met gevestigde vormen van beeldende kunst en vormgeving. Hierbij is de samenwerking met andere (internationale) instituten van belang.
 
Daarnaast is de Hogeschool voor de Kunsten in de buurt gevestigd, waar de focus vooral op mode ligt. Dit is ook terug te zien in de programmering. Het museum wil op een laagdrempelige en aantrekkelijke manier herkenning en reflectie bij de bezoeker tot strand brengen.

Museum Arnhem presenteert t/m 4 september I want it to be softThe Journey of Bas Kosters, de eerste overzichts-tentoonstelling van Nederlands meest eigenzinnige modeontwerper. De tentoonstelling, vormgegeven door Maarten Spruyt, is een levendige reis door Kosters’ wereld van 13 jaar mode en vormgeving. Als een totaalkunstwerk gaan kleding, installaties, tekeningen, illustraties, textielkunst, soft sculptures en video een dialoog met elkaar aan.

Beeld: Willem Franken

Praktische informatie

Locatie: Museum Arnhem
Adres: Utrechtseweg 87, Arnhem
Telefoonnummer: 026 303 14 00
Website: www.museumarnhem.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust