Gratis

Museum Museum Beelden aan Zee Den Haag

Museum Beelden aan Zee

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Liefhebbers van beeldhouwkunst kunnen in het Museum Beelden aan Zee in Scheveningen ruim 3.000 beelden bekijken. Het museum bestaat sinds 1994 en is een particulier initiatief van het echtpaar Scholten.

In het museum, dat aan het strand van Scheveningen ligt, is internationale, moderne en hedendaagse beeldhouwkunst te vinden. Beelden, penningen en sculpturen, veelal uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

Ook de vorm van het museum verwijst naar de zee, architect Wim Quist ontwierp het gebouw dat de vorm van een schelp heeft. Jaarlijks worden er zo’n twaalf tentoonstellingen georganiseerd. Van Armando en Stephan Balkenhol tot Caspar Berger en Ossip Zadkine.

Zo kunt u vanaf 26 mei tot en met 2 oktober 2016 de tentoonstelling ‘Brasil, Beleza?!’ bezoeken, die licht werpt op de hedendaagse Braziliaanse kunst en cultuur. Het land bevindt zich nu op het hoogtepunt van een economische crisis en in grote politieke instabiliteit. De kunstenaars reflecteren vanuit verschillende thema’s op de hedendaagse omstandigheden waarin ze leven en verwijzen tegelijkertijd terug naar de historische momenten die invloed hebben gehad op de vorming van het huidige Brazilië.

Praktische informatie

Locatie: Museum Beelden aan Zee
Adres: Harteveltstraat 1, Den Haag
Telefoonnummer: 070 358 58 57
Website: www.beeldenaanzee.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust