Gratis

Museum Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo.

Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld.

Het museum toont hoe gebruiksvoorwerpen zich gedurende acht eeuwen hebben ontwikkeld. Van middeleeuwse kannen en glas uit de Gouden Eeuw tot de meubels van Rietveld en hedendaags Dutch Design. Sta stil bij de prachtige werken van Bruegel de Oude en Rembrandt. Volg het ontstaan van het impressionisme en modernisme met schilderijen van Monet, Van Gogh en Mondriaan. Droom mee met de surrealisten Dalí en Magritte.

Het gehele jaar door heeft het museum bovendien spectaculaire tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. T/m 22 januari organiseert het museum met 'Alles kids' voor de eerste keer een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. De kunstwerken staan op de grond of hangen laag zodat je ze heel goed kunt bekijken. Je mag soms in een kunstwerk kruipen. Niets hoeft, bijna alles mag. Trek lekker je schoenen uit, en doe vooral alsof je thuis bent.

Praktische informatie

Adres: Museumpark 18, Rotterdam
Open: Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Gesloten: Het museum is gesloten op maandagen (behalve Paas- en Pinkstermaandag ) en op Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Eerste Kerstdag. Het museum sluit op Sinterklaasavond 5 december en Kerstavond 24 december en Oudejaarsdag 31 december om 16.00 uur.
Telefoonnummer: 0104419400
Website: www.boijmans.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust