Gratis

Museum Museum Catharijneconvent Utrecht

Museum Catharijneconvent

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Voor christelijke kunst, cultuur en geschiedenis moet u naar het Museum Catharijneconvent. Hier neemt het publiek kennis van christelijke kunst, normen en waarden en tradities. Het museum heeft als doel om inzicht te geven in de invloed van het christendom en meer begrip te creëren voor ieders leefwereld. Respect speelt daarbij een grote rol.

De collectie moet de bezoekers verwonderen, verdieping en inspiratie brengen. Daarbij wordt geen richting aangegeven, maar wordt er ruimte geboden voor interpretaties en ervaringen. Bezoekers krijgen een indruk van de vele vormen van geloofsbeleving en de voorwerpen die hier speciaal voor zijn gemaakt.

In museum Cahterijneconvent zijn ook verschillende, wisselende tentoonstellingen te zien. Zo bezoekt u tot en met 5 juni 2016 de tentoonstelling ‘Met het verhaal van Henk van Os’. In deze tentoonstelling maakt u kennis met een van de beroemdste heiligen ter wereld: Franciscus van Assisi! Aan de hand van prachtige kunst komt u te weten wie Franciscus was, wat zijn idealen waren en hoe kunstenaars met zijn gedachtegoed zijn omgegaan. Henk van Os is gastconservator van de tentoonstelling.

Ook het pand, een kloostercomplex uit 1468, is de moeite waard. In de zeventiende en achttiende eeuw diende dit gebouw als ziekenhuis, nu is het een decor voor een bijzondere verzameling protestantse en katholieke kunst.

Praktische informatie

Locatie: Museum Catharijneconvent
Adres: Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Telefoonnummer: 030 231 38 35
Website: www.catharijneconvent.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust