Gratis

Museum Museum Catharijneconvent Utrecht

Museum Catharijneconvent

Tentoonstelling Maria

Van 10 februari 2017 t/m 20 augustus 2017 presenteert het Museum Catherijneconvent een bijzondere tentoonstelling over Maria. Ongeacht cultuur of religie, Maria is van alle tijden en van iedereen. Mooie en verrassende verbeeldingen van Maria in de kunst vertellen haar meer dan wonderlijke levensverhaal. Iedereen weet hoe Maria eruitziet en zal haar beeltenis kunnen herkennen. Ook is bekend dat ze de moeder van Jezus is. Maar over haar leven weten we niet veel. Ga met Maria op een inspirerende reis door twee millennia, vol nieuwe kennis en inzichten over de meest invloedrijke en meest afgebeelde vrouw ter wereld. 

Over Museum Catharijneconvent

Voor christelijke kunst, cultuur en geschiedenis moet u naar het Museum Catharijneconvent. Hier neemt het publiek kennis van christelijke kunst, normen en waarden en tradities. Het museum heeft als doel om inzicht te geven in de invloed van het christendom en meer begrip te creëren voor ieders leefwereld. Respect speelt daarbij een grote rol.


De collectie moet de bezoekers verwonderen, verdieping en inspiratie brengen. Daarbij wordt geen richting aangegeven, maar wordt er ruimte geboden voor interpretaties en ervaringen. Bezoekers krijgen een indruk van de vele vormen van geloofsbeleving en de voorwerpen die hier speciaal voor zijn gemaakt.

Ook het pand, een kloostercomplex uit 1468, is de moeite waard. In de zeventiende en achttiende eeuw diende dit gebouw als ziekenhuis, nu is het een decor voor een bijzondere verzameling protestantse en katholieke kunst.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Voor de tijdelijke Maria tentoonstelling van 10 februari t/m 20 augustus 2017 geldt een toeslag van € 3,-. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Museum Catharijneconvent
Adres: Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Telefoonnummer: 030 231 38 35
Website: www.catharijneconvent.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust