Gratis

Museum Museum Het Valkhof Nijmegen

Museum Het Valkhof

Op de plek waar ooit een Romeins legerkamp lag en keizer Karel de Grote een burcht liet bouwen, staat nu Museum Het Valkhof.

In dit museum is een belangrijke verzameling Romeinse archeologie te bekijken. Al in 1670 was er in het Nijmeegse stadhuis een galerij met oudheden, zoals Romeinse inscripties en beelden. Hieruit ontstond in de negentiende eeuw een gemeentelijk museum waarin ook kunst en nijverheid uit Nijmegen en het Rijk van Nijmegen te zien waren.


Inmiddels is na samensmelting van twee musea in Nijmegen in 1998 Museum Het Valkhof ontstaan en ondergebracht in nieuwbouw aan het Kelfkensbos. Naast de archeologische verzameling kunt u ook een bijzondere collectie pop art bekijken, die voornamelijk uit schilderijen, collages-assemblages, werken op papier en beeldhouwwerken bestaat.

Deze collectie omvat werken van voornamelijk Nederlandse kunstenaars, vanaf de jaren ’60. Van hedendaags expressionisme tot Nederlandse pop art, aangevuld met werken van kunstenaars uit Noordwest-Europa.

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Museum Het Valkhof
Adres: Kelfkensbos 59, Nijmegen
Telefoonnummer: 024 360 88 05
Website: www.museumhetvalkhof.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust