Gratis

Museum Museum Speelklok Utrecht

Museum Speelklok

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Op het gebied van mechanische muziek is Nederland de bakermat. Museum Speelklok in Utrecht heeft de grootste museale collectie mechanische muziek ter wereld. Vijfhonderd jaar muziekgeschiedenis komt tot leven met speeldozen, pianola’s, tingeltangels, buikorgels, automatische orkesten en straatorgels.

Deze zelfspelende muziekinstrumenten zijn er in vele soorten en maten. Van kleine speeldoosjes, automaten en speelklokken tot dans- en straatorgels, orchestrions en grote carillonklokken. Naast deze collectie beschikt het museum over meer dan tienduizend muziekstukken op rol, speelplaat of orgelboek. Het publiek wordt daarnaast elk uur op live muziek getrakteerd.

Museum Speelklok programmeert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen om nieuwe klinkende verhalen en collectiestukken te laten horen. Van 25 november 2016 tot en met 5 maart 2017 is de tentoonstelling Muziekdoosjes, vol met herinneringen van Utrechters te bewonderen. Een tentoonstelling waarin muziekdoosjes van inwoners van Utrecht en omgeving én hun verhaal centraal staan. Het verhaal of de bijzondere herinnering bij de muziekdoosjes maken de muziekdoosjes stuk voor stuk uniek en museumwaardig, van een simpele uitvoering tot een authentiek exemplaar.

Op 13 oktober opent een vernieuwd deel van het museum met veel meer muziek, context en vrolijkheid! Deze herinrichting is mede dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij verwezenlijkt.

Praktische informatie

Locatie: Museum Speelklok
Adres: Steenweg 6, Utrecht
Telefoonnummer: 030 231 27 89
Website: www.museumspeelklok.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust