Gratis

Museum Volkenkunde Leiden

Museum Volkenkunde

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren. Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Museum Volkenkunde in Leiden is een van de oudste volkenkundige musea ter wereld. Zo gaf Koning Willem I geleerden al de opdracht om collecties te verzamelen in China, Indonesië en Japan.

Meer dan 240.000 voorwerpen en 500.000 audiovisuele bronnen vanuit de hele wereld zijn hier verzameld. Van Afrika tot Groenland. Het museum richt zich op de historische ontwikkeling van culturen.

Door de fusie van het Museum Volkenkunde in Leiden, het Tropenmuseum in Amsterdam en het Afrika Museum in Berg en Dal ontstond in 2014 het Nationaal Museum van Wereldculturen. In totaal zijn er 400.000 objecten en een miljoen foto’s en films te zien.

Praktische informatie

Locatie: Museum Volkenkunde
Adres: Steenstraat 1, Leiden
Telefoonnummer: 088 004 28 00
Website: www.volkenkunde.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust