Gratis

Museum Museumstoomtram Hoorn

Museumstoomtram

In Noord-Holland rijden tussen Hoorn en Medemblik enkele stoomtrams. Een typisch Nederlands fenomeen.

Deze stoomtrams horen bij Museumstoomtram, een museum over dit vroegere vervoersmiddel. Nadat de stoomtrams buiten gebruik raakten, zijn veel rijtuigen en locomotieven gesloopt of omgebouwd tot woningen, schuurtjes of duiventillen.

Museumstoomtram zet zich in om het nog onaangetaste materiaal te bewaren en te restaureren. Dit museum vertelt over de geschiedenis van de stoomtram en heeft een collectie stoomtramlocomotieven, wagens en rijtuigen gerestaureerd. Deze worden rijdend gepresenteerd op een lokaalspoorweg uit 1887 tussen Hoorn en Medemblik, zo’n twintig kilometer in totaal. Ook de oorspronkelijke stations zijn bewaard gebleven.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Voor speciale ritten, evenementen en arrangementen geldt een toeslag van maximaal 3,- per persoon. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Rein Korthof

Praktische informatie

Locatie: Museumstoomtram
Adres: Van Dedemstraat 8, Hoorn
Telefoonnummer: 0229 21 48 62
Website: www.museumstoomtram.nl

Andere activiteiten op dezelfde locatie

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik
Museum, Hoorn

Bestel 4 gratis kaarten voor Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, met exclusief programma voor VIP-KAARThouders!

Lees meer »

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust