Gratis

Museum Nederlands Fotomuseum Rotterdam

Nederlands Fotomuseum

Over het Nederlands Fotomuseum
Voor historische en moderne Nederlandse en internationale fotografie moet u naar het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid staat dit museum, omringd door moderne architectuur en oude pakhuizen. Een zeer fotogenieke plek.

Het Fotomuseum heeft ruim 130 archieven van Nederlandse fotografen in het bezit. Dit zorgt voor een rijk en bijzonder overzicht van ruim 100 jaar aan Nederlandse fotogeschiedenis. Denk aan Ed van den Elsken, Aart Klein, Cas Oorthuys en Frits Rotgans. Daarnaast organiseert het museum het hele jaar verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Europa. What Else?
In het drieluik 'Europa. Wat Else?', te zien van 28 januari t/m 7 mei, laat het Nederlands Fotomuseum zien dat fotografen met hun werk positief kunnen bijdragen aan het debat over Europa. De drie fotografische visies van Henri Cartier-Bresson, Nico Bick Otto Snoek gaan een verband met elkaar aan. Geen van de projecten spreekt zich uit voor of tegen Europa. Wat ze wel doen is verdieping en nuance aanbrengen in het beeld dat doorgaans in de politiek en media van Europa wordt geschetst. 'Europa. What Else?' daagt de bezoeker uit om zijn visie op Europa te verbreden.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd.

Praktische informatie

Locatie: Nederlands Fotomuseum
Adres: Wilhelminakade 332, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 203 04 05
Website: www.nederlandsfotomuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust