Gratis

Museum Nederlands Fotomuseum Rotterdam

Nederlands Fotomuseum

Sebastião Salgado | Genesis

Na London en Parijs nu van 15 juni t/m 17 september 2017 te zien in het Nederlands Fotomuseum: de succesvolle tentoonstelling  'Genesis'. 'Genesis' is de magnum opus van de wereldberoemde Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado. Voor deze fotoserie maakte Salgado meer dan dertig reizen en bezocht meer dan veertig landen. Soms fotografeerde hij onder de erbarmelijke omstandigheden van kou of hitte en lang niet altijd zonder gevaar voor eigen leven. Het resultaat is een serie van 250 foto’s van natuur, dieren en mensen. Ijsbergen en gletsjers, walvissen, pinguïns, zeeolifanten en albatrossen: Salgado neemt u mee op een avontuurlijke reis naar verre bestemmingen als Antarctica, Patagonië, Chili en de Falklandeilanden. Met dit fotoproject van Bijbelse proporties toont Salgado zich een ware meester in de zwart-wit fotografie.
NB Voor deze tentoonstelling geldt een toeslag.

De collectie belicht door Jan Cremer

Voor de tentoonstelling 'De collectie belicht door Jan Cremer', te zien van 20 januari t/m 20 augustus, heeft schrijver, beeldend kunstenaar en fotograaf Jan Cremer vijftien foto’s geselecteerd die hem inspireren of aan het hart gaan. Net als in zijn eigen werk spreekt uit deze selectie zijn fascinatie voor het vrouwelijk naakt. Cremer toont prachtige naaktportretten van onder andere Wally Elenbaas, Nico Jesse, Bertien van Manen en Sanne Sannes. Voorzien van een persoonlijke toelichting, werpen de foto’s in deze intieme tentoonstelling nieuw licht op de collectie en krijgt het publiek tegelijkertijd een scherp beeld van wat Jan Cremer drijft als veelzijdig kunstenaar.

Over het Nederlands Fotomuseum

Voor historische en moderne Nederlandse en internationale fotografie moet u naar het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid staat dit museum, omringd door moderne architectuur en oude pakhuizen. Een zeer fotogenieke plek.

Het Fotomuseum heeft ruim 130 archieven van Nederlandse fotografen in het bezit. Dit zorgt voor een rijk en bijzonder overzicht van ruim 100 jaar aan Nederlandse fotogeschiedenis. Denk aan Ed van den Elsken, Aart Klein, Cas Oorthuys en Frits Rotgans. Daarnaast organiseert het museum het hele jaar verschillende tijdelijke tentoonstellingen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Let op: voor de tentoonstelling 'Genesis' van Sebastião Salgado geldt een toeslag van € 3,- per persoon. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Nederlands Fotomuseum
Adres: Wilhelminakade 332, Rotterdam
Telefoonnummer: 010 203 04 05
Website: www.nederlandsfotomuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust