Gratis

Museum Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Nederlands Openluchtmuseum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem komt u alles te weten over het dagelijkse leven van gewone Nederlanders tijdens de afgelopen eeuwen. Dit museum leeft dankzij de authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en activiteiten die er te doen zijn.

In 1912 wordt dit museum in Arnhem opgericht door enkele bezorgde particulieren. De industrialisatie en de verstedelijking zorgen ervoor dat Nederlandse tradities en regionale verscheidenheid verloren dreigt te gaan. Dus richten ze ‘Vereeniging Nederlandsch Openluchtmuseum’ op in het landgoed De Waterberg.

In dit museum vindt u originele boerderijen, molens, arbeidershuisjes, een school, een kerk, een melkfabriek en een ophaalbrug. Deze gebouwen en voorwerpen geven de bezoeker een beeld van het Nederlandse leven vanaf 1650 tot nu.

Een dag in het teken van de diversiteit die nog steeds waardevol is, langs de rode draad die oude en nieuwe generaties verbindt.

Let op: de VIP-KAART is niet geldig i.c.m. andere acties en/of reserveringen.

Beeld: Lode Greven en Wim de Knegt

Praktische informatie

Locatie: Nederlands Openluchtmuseum
Adres: Hoeferlaan 4, Arnhem
Telefoonnummer: 026 3576 111
Website: www.openluchtmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust