Gratis

Museum Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is deze winter nog geopend tot en met zondag 15 januari 2017*. Daarna is het museum gesloten tot vrijdag 24 maart. Zaterdag 25 maart opent het museum zijn deuren weer voor publiek.


In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem komt u alles te weten over het dagelijkse leven van gewone Nederlanders tijdens de afgelopen eeuwen. Dit museum leeft dankzij de authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en activiteiten die er te doen zijn.

In 1912 wordt dit museum in Arnhem opgericht door enkele bezorgde particulieren. De industrialisatie en de verstedelijking zorgen ervoor dat Nederlandse tradities en regionale verscheidenheid verloren dreigt te gaan. Dus richten ze ‘Vereeniging Nederlandsch Openluchtmuseum’ op in het landgoed De Waterberg.

In dit museum vindt u originele boerderijen, molens, arbeidershuisjes, een school, een kerk, een melkfabriek en een ophaalbrug. Deze gebouwen en voorwerpen geven de bezoeker een beeld van het Nederlandse leven vanaf 1650 tot nu.

Een dag in het teken van de diversiteit die nog steeds waardevol is, langs de rode draad die oude en nieuwe generaties verbindt.

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Let op: de VIP-KAART is niet geldig i.c.m. andere acties en/of reserveringen.

Beeld: Lode Greven en Wim de Knegt

* Op de nieuwjaarskaart die enkele deelnemers hebben ontvangen, staat dat het museum geopend is tot en met 15 februari 2017.
Dit moet zijn 15 januari 2017. Onze excuses voor het ongemak.

Praktische informatie

Locatie: Nederlands Openluchtmuseum
Adres: Hoeferlaan 4, Arnhem
Telefoonnummer: 026 3576 111
Website: www.openluchtmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust