Gratis

Museum Science Center NEMO Amsterdam

NEMO Science Museum

In NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn.

Al in 1923 werd de basis voor NEMO gelegd, toen schilder Herman Heijenbrock het Museum van den Arbeid oprichtte. De naam veranderde in 1954 in het NINT en sinds 2000 heet het museum NEMO.  

Het bijzondere gebouw van NEMO, vlak bij station Amsterdam Centraal, is ontworpen door de beroemde architect Renzo Piano. NEMO staat in de top 5 van best bezochte Nederlandse musea.

Op het dakplein van NEMO is de buitententoonstelling Energetica. Ervaar de energie uit wind, water en zon en ga de strijd aan met de natuurkrachten. Met prachtig uitzicht over de oude binnenstad.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.


Beeld: DigiDaan

Praktische informatie

Locatie: Science Center NEMO
Adres: Oosterdok 2, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 531 32 33
Website: www.e-nemo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust