Gratis

Museum Science Center NEMO Amsterdam

NEMO Science Museum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Bezoekers van NEMO kunnen zien, horen en ervaren hoe technologie en wetenschappelijke fenomenen hun leven beïnvloeden. Dit science center is een informatieve en informele leeromgeving voor jong en oud op het gebied van wetenschap en technologie.

In 1923 werd de basis voor NEMO gelegd, toen schilder Herman Heijenbrock het Museum van den Arbeid oprichtte. Na enkele doorstarten is Science Center NEMO nu de plek om op een leuke en leerzame manier in debat te gaan over wetenschappelijke en technologische vernieuwingen waar we mee te maken hebben.

Ook het gebouw van NEMO, ontworpen door Renzo Piano, is de moeite waard. Zowel de buitenkant als de binnenkant. NEMO staat tevens in de top 5 van beste Nederlandse musea.

In NEMO zijn verschillende tentoonstellingen te vinden, zoals de nieuwe buitententoonstelling Energetica, te zien sinds april 2016 op het dak van Nemo. Energetica bestaat uit sculpturen en installaties die u zelf kunt bedienen. Ervaar de energie uit wind, water en zon en ga de strijd aan met de natuurkrachten. Van zonnewijzer tot vlieger: hier ontdekt u alles over de elementen en tegelijkertijd ervaart u hoe duurzame energie werkt.

Beeld: DigiDaan

Praktische informatie

Locatie: Science Center NEMO
Adres: Oosterdok 2, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 531 32 33
Website: www.e-nemo.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust