Gratis

Museum Paleis Het Loo Apeldoorn

Paleis Het Loo

Het ruim 300 jaar oude koninklijke Paleis Het Loo is vandaag de dag een museum. In 1984 werden de deuren al voor publiek geopend. De geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau wordt getoond in een samenspel van paleis, tuinen en museum.

In 35 zalen wordt het interieur van de Oranjes sinds de late 17e eeuw getoond. De eerste bewoners waren Koning-stadhouder Willem III en Koningin Mary II. De chronologische reeks wordt afgesloten door Koningin Wilhelmina en Prinses Juliana.

Een groot deel van de collectie is eigen, maar er zijn ook objecten in bruikleen. De gehele verzameling bestaat uit zo’n 160.000 voorwerpen, van schilderijen en meubelen tot kostuums en foto’s, rijtuigen en onderscheidingen. Een dag op koninklijk niveau.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot Paleis Het Loo. Nieuw geworven leden moeten de VIP-KAART activeren bij de kassa. Bestaande leden kunnen direct doorlopen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Paleis Het Loo
Adres: Koninklijk Park 1, Apeldoorn
Telefoonnummer: 055 577 24 00
Website: www.paleishetloo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust