Gratis

Museum Paleis Het Loo Apeldoorn

Paleis Het Loo

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Het ruim 300 jaar oude koninklijke Paleis Het Loo is vandaag de dag een museum. In 1984 werden de deuren al voor publiek geopend. De geschiedenis van het Huis Oranje-Nassau wordt getoond in een samenspel van paleis, tuinen en museum.

In 35 zalen wordt het interieur van de Oranjes sinds de late 17e eeuw getoond. De eerste bewoners waren Koning-stadhouder Willem III en Koningin Mary II. De chronologische reeks wordt afgesloten door Koningin Wilhelmina en Prinses Juliana.

Een groot deel van de collectie is eigen, maar er zijn ook objecten in bruikleen. De gehele verzameling bestaat uit zo’n 160.000 voorwerpen, van schilderijen en meubelen tot kostuums en foto’s, rijtuigen en onderscheidingen. Een dag op koninklijk niveau.

Praktische informatie

Locatie: Paleis Het Loo
Adres: Koninklijk Park 1, Apeldoorn
Telefoonnummer: 055 577 24 00
Website: www.paleishetloo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust