Gratis

Museum Rijksmuseum Amsterdam

Rijksmuseum

Goede Hoop. Zuid-Afrika en Nederland vanaf 1600
Het Rijksmuseum presenteert van 17 februari t/m 21 mei de eerste grote tentoonstelling over de relatie Zuid-Afrika en Nederland. 400 jaar bewogen geschiedenis in 300 objecten, vooral afkomstig uit Zuid-Afrika. Prominent in de tentoonstelling zijn de meterslange landschapspanorama’s van expeditiereiziger Robert Jacob Gordon en de indrukwekkende portretten van kinderen van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo. De audiotour is gemaakt door schrijver en Afrika-kenner Adriaan van Dis. Parallel aan de tentoonstelling is vanaf 23 maart op NPO2 een zevendelige tv-serie te zien.


Over het Rijkmuseum
Het Rijksmuseum Amsterdam vertelt met 8.000 objecten in tachtig zalen, het verhaal van 800 jaar Nederlandse geschiedenis en kunst.

In 2013 is dit museum geheel vernieuwd. In het adembenemende gebouw met verrassende inrichting wordt jong en oud meegenomen langs schilderijen, beelden, historische voorwerpen en kunstnijverheid.

In 1800 opende het Rijksmuseum, dat toen nog Nationale Kunstgalerij heette, in Huis ten Bosch in Den Haag. In 1808 verhuisde het museum naar de hoofdstad, naar het Paleis op de Dam. De huidige locatie werd na enkele verhuizingen in 1885 in gebruik genomen.

Het Rijksmuseum biedt u een internationaal en veelzijdig aanbod. Van Van Gogh, Karel Appel, Jozef Israëls, George Hendrik Breitner, Johannes Vermeer tot publiekstrekker en middelpunt ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt.

Met de BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders hoeven niet langs de kassa, de VIP-KAART kan direct gescand worden. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: John Lewis Marshall

Praktische informatie

Locatie: Rijksmuseum
Adres: Museumstraat 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 674 70 00
Website: www.rijksmuseum.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust