Gratis

Museum Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Rijksmuseum van Oudheden

Voor een indrukwekkende collectie met schatten uit de oudheid, is het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden de aangewezen plek. Egypte, het Nabije Oosten, De Klassieke Oudheid (Griekenland, Romeinen en Etrusken) en Nederland zijn de vier belangrijkste onderwerpen.

Leer meer over de handel en scheepvaart aan de Nederlandse kust in de Romeinse tijd. Bekijk beeldhouwwerken en mummies uit Egypte of de meer dan honderd waardevolle stenen uit het oude Nabije Oosten en de Klassieke Wereld.

Bij binnenkomst in de centrale hal ziet de bezoeker meteen een bijzondere Isis-tempel uit het Egyptische Taffeh. Dit was een geschenk van Egypte aan Nederland, als dank voor de steun bij een Unesco-reddingsoperatie in de jaren zestig van vorige eeuw.

Het museum heeft zo’n 180.000 objecten die zich over de vier verzamelgebieden verspreiden. De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties ter wereld.

Koninginnen van de Nijl
Op dit moment hebben de vrouwen van Egyptische farao's het museum overgenomen. T/m 17 april ziet u namelijk de tentoonstelling 'Koninginnen van de Nijl'. Deze tentoonstelling doet de rijkdom, de intriges en de verering van deze koninklijke dames in het oude Egypte herleven. Niet alleen farao's, maar ook hun echtgenotes hadden een vorstelijke en goddelijke status. Ze bekleedden belangrijke religieuze functies en soms werden er speciale tempels voor ze gebouwd. In deze tentoonstelling vindt u ruim 350 topstukken die daar getuige van waren.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Koningin Ahmose Nefertari en farao Amenhotep I
Foto & collectie: Museo Egizio, Turijn

Praktische informatie

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden
Adres: Rapenburg 28, Leiden
Telefoonnummer: 071 516 31 63
Website: www.rmo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust