Gratis

Museum Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Rijksmuseum van Oudheden

Koninginnen van de Nijl
Laat u overweldigen door de rijkdom en macht van de beroemde koninginnen van het oude Egypte. Met de grafgiften en de sarcofaag van koningin Nefertari, uit het Museo Egizio in Turijn. Maak kennis met het luxueuze hofleven van Hatsjepsoet, Nefertiti en Nefertari - de grote koninginnen van het Nieuwe Rijk. De tentoonstelling laat u genieten van de verhalen over deze Egyptische koninginnen, hun leven aan het hof en intriges in de harem. In de tentoonstelling prijken zo’n 350 Egyptische topstukken: koninklijke portretten, godenbeelden, verfijnde juwelen, amuletten en kostbare gebruiksvoorwerpen. Blikvanger is de gereconstrueerde grafkamer van koningin Nefertari.
Te zien t/m 17 april.

Over het Rijksmuseum van Oudheden
In het Rijksmuseum van Oudheden ziet u de archeologische rijkdommen van de Egyptenaren, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland. De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties ter wereld.

Ontdek de fascinerende wereld van de farao’s, Grieken, Etrusken en Romeinen, neem een kijkje in een èchte Egyptische tempel en geniet van eeuwenoude verfijnde juwelen.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Koningin Ahmose Nefertari

Praktische informatie

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden
Adres: Rapenburg 28, Leiden
Telefoonnummer: 071 516 31 63
Website: www.rmo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust