Gratis

Museum Rijksmuseum van Oudheden Leiden

Rijksmuseum van Oudheden

In het Rijksmuseum van Oudheden ziet u de archeologische rijkdommen van de Egyptenaren, de Klassieke Wereld, het oude Nabije Oosten en het vroege Nederland. De Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden behoort tot de tien belangrijkste Egyptische collecties ter wereld.

Ontdek de fascinerende wereld van de farao’s, Grieken, Etrusken en Romeinen, neem een kijkje in een èchte Egyptische tempel en geniet van eeuwenoude verfijnde juwelen.

Le solitaire des ruines

Van 24 mei t/m 17 september 2017 presenteert het Rijksmuseum van Oudheden de tentoonstelling 'Le solitaire des ruines'. De de Italiaans-Nederlandse kunstenares Elisa Pesapane maakte in opdracht van het Rijksmuseum van Oudheden twaalf potloodtekeningen over het leven van de Nederlandse militair ingenieur en oudhedenverzamelaar Jean Emile Humbert (1771-1839). Notities en tekeningen uit het archief van Humbert en zijn reisgenoot, de Italiaanse graaf Camillo Borgia (1773-1817), vormen de basis van de serie.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Praktische informatie

Locatie: Rijksmuseum van Oudheden
Adres: Rapenburg 28, Leiden
Telefoonnummer: 071 516 31 63
Website: www.rmo.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust