Gratis

Museum Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. Staat er een rij? Vergeet er dan niet langs te lopen. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft een van de grootste maritieme collecties ter wereld in huis. Het Scheepvaartmuseum is tussen 2007 en 2011 groots gerenoveerd.

Vijf eeuwen aan maritieme geschiedenis, gevangen in een verzameling van ongeveer 300.000 objecten. Deze objecten komen van verzamelaars, rederijen en liefhebbers. Samen geven ze een goed beeld van de band van Nederland met de zee. De zee die ons land de Gouden Eeuw bezorgde.

Bezoekers worden op interactieve wijze meegenomen door de verschillende ruimtes met elk een andere sfeer. Een reis langs persoonlijke foto’s en werken van maritieme meesters en dat allemaal in het prachtige ’s Lands Zeemagazijn. Een gebouw dat op zich al de moeite is.

Daarbij bestaat de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum dit jaar maar liefst 100 jaar! Dat wordt het hele jaar gevierd met diverse feestelijke activiteiten. Zo gaat op 10 mei de schatkamer open. 100 jaar verzamelen betekent 100 jaar collectie en die mijpaal wil Het Scheepvaartmuseum niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ontdek verborgen schatten uit het depot en laat u inspireren in 's lands zeemagazijn, het iconische 17e eeuwse onderkomen van Het Scheepvaartmuseum. Ieder object in de schatkamer heeft een eigen verhaal, over vroeger én nu.

Praktische informatie

Locatie: Het Scheepvaartmuseum
Adres: Kattenburgerplein 1, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 523 22 22
Website: www.hetscheepvaartmuseum.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust