Gratis

Museum Singer Laren Laren

Singer Laren

Met uw BankGiro Loterij VIP-KAART heeft u gratis toegang tot dit museum. U hoeft hiervoor niet te reserveren, op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART mag u gratis naar binnen. Bij tijdelijke tentoonstellingen kan een toeslag worden gevraagd. BankGiro Loterij VIP-KAARThouders mogen direct doorlopen naar de kassa.

In 1901 kwam het Amerikaanse echtpaar William en Anna Singer naar kunstenaarskolonie Laren. De villa die ze daar lieten bouwen werd de basis voor het latere Singer Laren Museum.
De verzameling van het paar werd na het overlijden van William tentoongesteld in hun villa, waarna er een concertzaal en museumvleugel aan werd toegevoegd. In 1956 opende Singer Laren haar deuren.

Dit particuliere museum heeft een vooraanstaande positie verworven door een gevarieerd tentoonstellingsbeleid en een scala aan activiteiten. In 2015 schonk verzamelaar Renée Smithuis schilderijen van de Bergense School. De collectie is recentelijk ook aangevuld met werk van Nederlandse avant-gardisten.

Zo kreeg het museum Staand Naakt, op de rug gezien van Jan Sluijters geschonken in 2013. Ook is er werk te zien van Lodewijk Schelfhout, de Haagse Schoolschilder Jozef Israëls en van Larense schilders Anton Mauve en Lou Loeber.

In 2016, als Singer Laren zijn 60-jarige bestaan viert, zal de tentoonstelling Kirchner te zien zijn. Paradijs in de bergen te zien zijn. Kirchner is één van de oprichters van de Duitse expressionistische kunstenaarsbeweging Brücke.

Van 10 september t/m 8 januari 2017 ziet u de tentoonstelling Kunsthandel Buffa 1790 – 1951  - Schoonheid te koop. De Amsterdamse kunsthandel Frans Buffa en Zonen speelde tussen 1791 en 1951 een belangrijke rol op het gebied van de internationale prenten- en schilderijenhandel. De tentoonstelling toont een overzicht van 150 jaar kunsthandel en geeft inzicht in de dagelijkse gang van zaken in een kunsthandel. De kunstwerken lichten allen een eigen detail over de geschiedenis van de kunsthandel uit.

Praktische informatie

Locatie: Singer Laren
Adres: Oude Drift 1, Laren
Telefoonnummer: 035 539 39 39
Website: www.singerlaren.nl

Mogelijk ook interessant voor u?

© 2016 De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 8788 d.d. 25/11/2014. 18+ Speel bewust