Gratis

Museum Singer Laren Laren

Singer Laren

Desiree Dolron
Van 18 januari t/m 14 mei 2017 toont Singer Laren een overzicht van het werk van een van de meest succesvolle hedendaagse fotografen uit Nederland: Desiree Dolron (Haarlem, 1963). Dolron is bekend geworden met haar reisreportage Exaltation. Images of Religion and Death (1991 – 1999), een bundeling van reisreportages waarin religieuze rituelen uit India, Thailand, de Filipijnen en Marokko worden getoond.

Misschien wel de meest bekende serie van Dolron is Xteriors. Schilderachtige, sobere portretten met gezichten breekbaar als porselein. Dolron stuurt haar licht en modellen zo dat haar beelden soms associaties oproepen met schilderijen uit de kunstgeschiedenis.


Over het museum
In 1901 kwam het Amerikaanse echtpaar William en Anna Singer naar kunstenaarskolonie Laren. De villa die ze daar lieten bouwen werd de basis voor het latere Singer Laren Museum. De verzameling van het paar werd na het overlijden van William tentoongesteld in hun villa, waarna er een concertzaal en museumvleugel aan werd toegevoegd. In 1956 opende Singer Laren haar deuren.

Dit particuliere museum heeft een vooraanstaande positie verworven door een gevarieerd tentoonstellingsbeleid en een scala aan activiteiten. In 2015 schonk verzamelaar Renée Smithuis schilderijen van de Bergense School. De collectie is recentelijk ook aangevuld met werk van Nederlandse avant-gardisten.

Zo kreeg het museum Staand Naakt, op de rug gezien van Jan Sluijters geschonken in 2013. Ook is er werk te zien van Lodewijk Schelfhout, de Haagse Schoolschilder Jozef Israëls en van Larense schilders Anton Mauve en Lou Loeber.

Op vertoon van uw BankGiro Loterij VIP-KAART aan de kassa heeft u gratis toegang tot dit museum. Bij tijdelijke tentoonstellingen wordt een toeslag gevraagd van € 3,-. Vergeet niet uw VIP-KAART mee te nemen.

Beeld: Desiree Dolron, Xteriors XIII, Kodak Endura Print, 2001-2015

Praktische informatie

Locatie: Singer Laren
Adres: Oude Drift 1, Laren
Telefoonnummer: 035 539 39 39
Website: www.singerlaren.nl

Vergelijkbaar aanbod

© 2017 BankGiro Loterij N.V. De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10235 d.d. 23/12/2016. 18+ Speel bewust